A-
A+

Jeff Bridges om sjukdomen: Var färdig ge upp

Inspelningen av 'The old man' fick pausas när Jeff Bridges drabbades av covid mitt under sin efterbehandling mot cancer. Arkivbild.
Inspelningen av "The old man" fick pausas när Jeff Bridges drabbades av covid mitt under sin efterbehandling mot cancer. Arkivbild.
TvTT

För drygt ett år sedan var Jeff Bridges övertygad om att han skulle dö.

Han genomgick efterbehandling för cancer när han blev svårt sjuk i covid.

Jag var färdig att ge upp. Vi ska ju alla dö, så är det bara, säger Jeff Bridges.

Annons

Annons

Jeff Bridges tillsammans med motspelaren Amy Brenneman och en av seriens skapare Jonathan Steinberg inför premiären på 'The old man'. Arkivbild.
Jeff Bridges tillsammans med motspelaren Amy Brenneman och en av seriens skapare Jonathan Steinberg inför premiären på "The old man". Arkivbild.

Det blev en fem veckor lång kamp på sjukhuset. Men den snart 73-årige skådespelaren överlevde både cancer och covid och kan snart ses i "The old man" på Disney+.

I tv-serien spelar han en före detta CIA-agent som lever ensam och isolerad och bara vill vara för sig själv. Men en dag får han besök av en hyrd mördare – någon är ute efter att ta livet av gamlingen.

"Hade en bra stuntman"

Som det brukar vara i liknande berättelser har huvudpersonen inte glömt vare sig hur man skjuter eller hur man slåss.

Jag hade en bra stuntman. Jag gjorde en del själv, men allt klarade jag inte, säger Bridges när han tillsammans med medskådespelare och regissör möter den internationella pressen på en digital presskonferens.

Inspelningen av "The old man" pausades i mars 2020 på grund av pandemin. Men när produktionen återupptogs till hösten kom nästa smäll – Jeff Bridges diagnosticerades med cancer.

Jag hade ont i magen och gick till läkare som konstaterade att jag hade en stor tumör. När jag sedan fick efterbehandling blev både min fru och jag smittade av corona. Hon låg på sjukhus en vecka, jag fem. Det var fruktansvärt. Jag kunde inte andas, berättar den amerikanske skådespelaren.

Annons

Annons

"Att få leva..."

Inspelningen av ”The old man” fick återigen ta paus medan huvudrollsinnehavaren hoppades på att bli frisk. Han kom ur det hela med styrka och inte minst med tacksamhet, säger han.

Att få leva, att kunna se, höra, röra andra. Om covid har lärt oss något är det att vi alla är i detta tillsammans. Vi hör alla ihop.

”The old man” bygger på en roman av Thomas Perry och Jeff Bridges är en av seriens exekutiva producenter. Det är ännu inte officiellt om den kommer att få en fortsättning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.