A-
A+

Joakim Lundell: Känner verkligen mer press

Joakim Lundell har fått höra att han återigen har producerat en film om influerare, men han håller inte med. 'Vi lever ju alla med sociala medier varje dag', säger han.
Joakim Lundell har fått höra att han återigen har producerat en film om influerare, men han håller inte med. "Vi lever ju alla med sociala medier varje dag", säger han.
FilmTT

Första försöket blev en stor publikframgång. Nu är Joakim Lundell tillbaka med en ny skräckfilm – och det på nolltid.

Det har varit ett smärre helvete, säger han.

Annons

Joakim Lundell tillsammans med skådespelarna Felicia Kartal, Annica Liljeblad, Emma Valev, Klas Wiljergård, Fanny Klefelt, William Wasberg och Vincent Grahl.
Joakim Lundell tillsammans med skådespelarna Felicia Kartal, Annica Liljeblad, Emma Valev, Klas Wiljergård, Fanny Klefelt, William Wasberg och Vincent Grahl.
Joakim Lundell hade stor nytta av erfarenheterna från 'Spökjakt'. 'Att göra en förlängning på det kändes väldigt safe', säger han.
Joakim Lundell hade stor nytta av erfarenheterna från "Spökjakt". "Att göra en förlängning på det kändes väldigt safe", säger han.
Mångsysslaren och filmproducenten Joakim Lundell inför premiären för rysaren 'Canceled'.
Mångsysslaren och filmproducenten Joakim Lundell inför premiären för rysaren "Canceled".

Det är några dagar kvar till premiären för "Canceled" – Youtube-stjärnan och mångsysslaren Joakim Lundells andra projekt i rollen som filmproducent. Och nu känner han rejält mycket press, förklarar han.

"Feed" hade ju ingen räknat med som etta på biotoppen. Den här gången känns det som att förväntningarna ligger betydligt högre, både på marknaden och bland dem som ska recensera.

Fort har det gått också – bara tio månader mellan idé och biopremiär.

Jag kommer aldrig mer att göra om den här resan. Nu har vi testat om det var möjligt och vi gick i mål, men det har varit ett smärre helvete med jobb dygnet runt. Nej, fy fan, säger Joakim Lundell.

TT: Men varför hade du så bråttom?

Jag vet egentligen inte. Säger någon att det är rekord att göra det så här snabbt, då blir det plötsligt jätteintressant. Jag gillar när det finns något att jobba mot. Det var därför jag hamnade i skräckfilm, för att folk sade att det inte går att göra bra skräckfilm i Sverige.

Inspirerad av Dietz

Precis som i "Feed" kretsar handlingen i "Canceled" kring sociala medier och hur dessa påverkar oss. Filmen följer några "paranormala utredare", typ makarna Lundells reality-succé "Spökjakt", i ett gammalt ödehus i Norrlands inland. Gruppen leds av den skrupelfrie Alex, som är beredd att ta väldiga risker i jakten på filmmaterial.

Inspirationen kommer från Margaux Dietz-skandalen förra året, då den kända influeraren Dietz rörde upp starka känslor när hon valde att till synes filma en utslagen man i sin trappuppgång i stället för att hjälpa honom.

Jag tyckte att debatten blev så ensidig, att vi skulle kasta så mycket skit på henne, men det där är ju något som vi alla gör. Blir det slagsmål på stan, då ingriper inte folk utan står och filmar i stället, säger Joakim Lundell.

Övertalad av följarna

Härnäst väntar fler skräckfilmer. Kanske en som utspelas på ett HVB-hem för unga tjejer, berättar han. Tilltalet blir brett och kommersiellt även i fortsättningen. Drömmarna om Christopher Nolan och psykologiska thrillers får ligga på is ett tag till.

Hade jag gjort en långsam skräckfilm, liksom som Jordan Peele, lite svårare, då hade det förmodligen varit den sista filmen jag gjorde, säger han.

Planen är hur som helst att stanna bakom kameran. I "Canceled" gör han en Hitchcock och dyker upp i förbifarten, men det får ses som ett undantag.

Jag blev så påtryckt av mina följare. De fick övertala mig länge för att göra det där, säger Lundell.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.