A-
A+

Joakim Nygård tillbaka i Färjestad

Joakim Nygård är tillbaka på välbekant is. Arkivbild.
Joakim Nygård är tillbaka på välbekant is. Arkivbild.
IshockeyTT

Återvändarna ansluter på löpande band till Färjestad.

Nästa spelare tillbaka i SHL-klubben är Joakim Nygård som har skrivit på ett sexårskontrakt.

"Jag är glad, lycklig och stolt att än en gång få vara en del av den här klubben", säger 28-åringen till hockeyklubbens hemsida.

Annons

Annons

Annons

Annons

Joakim Nygård är den senaste i raden av tongivande spelare som är tillbaka i Färjestad till nästa säsong. Sedan tidigare är Marcus Nilsson, Linus Johansson och Mikael Wikstrand klara.

Och Nygård, som återvänder från NHL-klubben Edmonton, ser ut att bli kvar länge i Färjestad. Den snabbskrinnande forwarden har skrivit på ett sex säsonger långt kontrakt – utan några klausuler.

"Jag ville ha ett långt kontrakt och det har jag fått. Har hela tiden känt att jag någon gång kommer att spela i Färjestad igen, men kanske inte trodde att det skulle bli just nu. Men med det sagt så har jag hela tiden sagt att när jag kommer hem så kommer jag hem – och hemma i hockeyvärlden är Färjestad BK", säger han till Färjestads hemsida.

NHL-äventyret blev inte riktigt som det var tänkt för Nygård som nu lämnar efter två säsonger. Senaste säsongen blev det bara nio matcher och noll poäng.

"Det har varit kul, bortsett från att jag inte fått spela så mycket som jag önskat. Jag och familjen har trivts bra här borta så att vi nu vänder hem är inte att vi inte trivs här. Beslutet är taget på sportsliga grunder och de grunderna är att jag vill vara med på den här resan Färjestad nu är på gång att göra", säger han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss