A-
A+

Johanna Mattsson efter VM-bronset: "Så skönt"

Johanna Mattsson i en tidigare match under VM. Arkivbild.
Johanna Mattsson i en tidigare match under VM. Arkivbild.
BrottningTT

47 sekunder. Mer tid behövde inte 65-kilosbrottaren Johanna Mattsson för att säkra ett VM-brons i matchen mot Eyleen Sewina.

Annons

Annons

Mattsson chocköppnade och hade redan ledningen med 6–0 när hon fick ned tyskan i mattan och vann på fall. När bronset var klart hoppade Mattsson upp från mattan och bjöd publiken i Oslo på några glädjeskutt som också innehöll en hel del lättnad.

Så skönt, alltså. Fan, jag tror inte att jag har sovit typ på två nätter, säger hon på Svenska brottningsförbundets Instagram.

Matchen var egentligen ett återkval för att få gå en bronsmatch senare på onsdagen. Men Mattssons tänkta motståndare där, bulgariskan Mimi Hristova, skadade sig i sin semifinal. Hristova uteblev sedan från morgonens invägning och därmed var Mattssons brons klart redan efter återkvalet

Jag visste att det här är sista matchen och det sista jag gör på det här mästerskapet, jag kände att jag bara ska och måste vinna, säger hon.
Man lägger mycket press på sig själv och jag tänkte att det är sex minuter och bara gå in och köra., Men det behövdes bara en, det var skönt.

33-åriga Mattsson har tagit två VM-brons tidigare, 2010 och 2017.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.