A-
A+

Johansson: "Det är klart att jag vill spela"

Mattias Johansson är ett alternativ som högerback om Emil Krafth inte kan spela VM-kvalet mot Grekland på onsdag. Arkivbild.
Mattias Johansson är ett alternativ som högerback om Emil Krafth inte kan spela VM-kvalet mot Grekland på onsdag. Arkivbild.
FotbollTT

Förbundskaptenen Janne Andersson får fundera vidare och samtidigt vänta på naturens gång.

Än finns tid, än behöver han inte bestämma sig.

Men Lina Lundqvist har i detta nu avgörande betydelse kring vem som spelar svensk högerback i onsdagskvällens VM-kval i Aten.

Annons

Annons

Mikael Lustig pensionerade sig från landslagsfotboll efter sommarens EM-slutspel.

Mångårige ersättaren när så krävdes, smålänningen Emil Krafth, stod på tur att ta över på permanent basis – och gjorde det med gott betyg i den strålande lagprestationen mot Spanien i torsdags.

Hans medverkan var in i det sista osäker, av angenäm privat anledning. När som helst föder hans partner Lina Lundqvist parets andra barn. I all hast lämnade Krafth därför landslagssamlingen direkt efter segern mot Spanien.

Landslagsledningens förhoppning är att han kommer tillbaka lagom till VM-kvalfortsättningen mot grekerna, men varken Krafth eller Janne Andersson kan påverka den saken.

Bollar med alternativ

Så, om Krafth inte dyker upp – av högst giltigt skäl – vad gör Andersson då?

Alternativen är troligen två. Antingen ger han Mattias Johansson chansen eller så får mittbacken Marcus Danielson ta ett kliv ut på kanten.

Nu krånglas det hela till av att mittbacken Filip Helander – strålande mot Spanien – har skadeproblem och riskerar att missa matchen.

Johansson gjorde sin sjunde landskamp mot Uzbekistan.

Inte den enklaste matchen att spela, med alla nya spelare. Resultatet (2–1) är bra, men prestationen är inte den bästa. Det tar lite tid innan man lär sig hur alla tänker, säger Johansson.
Jag har faktiskt ingen aning om hur Janne tänker, men jag är här och vill han att jag spelar är jag redo. Det är klart att jag vill spela, men det är inte jag som avgör.

Annons

Annons

Inte främmande för jobbet

Marcus Danielson var något splittrad kring sina 80 minuter som mittback på söndagen.

Det kändes helt okej, men det finns absolut saker jag kunde ha gjort bättre. Jag är inte helt nöjd.

Då tänker han på Uzbekistans reducering.

Jag tror bollen går under min fot eller mellan benen. Den (bollen) kan jag definitivt ta bort, säger han.

Om så krävs är Danielson inte främmande för att spela högerback.

Det har jag inte haft en tanke på. Jag vet inte vad jag ska säga. Men vill han (Janne Andersson) ha mig där, spelar jag där. Senast jag spelade högerback var mot Färöarna för två år sedan. Jag är inte lika offensiv som de andra ytterbackarna men skulle nog klara det bra, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!