A-
A+

Johnson: Drottningen i god form

Drottning Elizabeth II har under veckan hållit virtuella audienser på Buckingham Palace, på videolänk från residenset Windsor Castle.
Drottning Elizabeth II har under veckan hållit virtuella audienser på Buckingham Palace, på videolänk från residenset Windsor Castle.
StorbritannienTT-AFP

Storbritanniens drottning Elizabeth är vid god hälsa, enligt den brittiske premiärministern Boris Johnson.

Jag pratade med hennes majestät och hon är i god form, säger han i en intervju i samband med G20-toppmötet i Rom.

Annons

Annons

Hon måste bara följa råden från sina läkare och få vila sig lite, och jag tror att det är det viktiga just nu. Jag tror hela landet hoppas hon kryar på sig, säger han till den brittiska tv-kanalen Channel 4.

Uttalandet görs sedan läkare rått den 95-åriga monarken att ta det lugnt i åtminstone två veckor.

Drottningen fördes till sjukhus i förra veckan för en rutinundersökning. Hon har sedan dess ställt in ett tvådagarsbesök i Nordirland och sin fysiska medverkan på FN:s klimatmöte i Glasgow, COP26, som inleds på söndagen.

Enligt Buckingham Palace kommer drottningen – som nästa år kan fira 70 år på den brittiska tronen – att fortsätta att utföra skrivbordsarbete och vissa virtuella audienser. Men hon kommer inte att medverka i några officiella besök de närmaste två veckorna.

Fast drottningen är enligt Buckingham Palace helt inställd på att närvara när minnet av brittiska krigsveteraner ska uppmärksammas den 14 november.

Hon väntas också hålla ett anförande via videolänk på COP26, medan det blir hennes 72-årige son, kronprins Charles, som ska hålla det formella inledningstalet till klimattoppmötet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.