Johnsson hyllas stort: "Kul att höra"

Karl-Johan Johnsson tackar Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær efter sitt storspel mot den engelska storklubben.
Karl-Johan Johnsson tackar Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær efter sitt storspel mot den engelska storklubben.
FotbollTT

Med fotbollsvärldens ögon riktade mot sig imponerade Karl-Johan Johnsson stort.

Nu höjs röster om att svensken borde vara redo för en större klubb än FC Köpenhamn.

Vi får se vad som händer framåt nu, säger landslagsmålvakten till P4 Halland.

Annons

Annons

Trots att det blev förlust mot Manchester United med 0–1 i Europa League-kvartsfinalen kunde Karl-Johan Johnsson lämna gräsmattan i Köln rakryggad.

Svensken stod för en av karriärens bästa insatser och hyllades stort efter matchen.

"Johnsson har varit löjligt bra. Vilken prestation", skrev den engelske fotbollsikonen Gary Lineker på Twitter och fick medhåll från den spanske stjärnan Cesc Fabregas:

"Den här målvakten gör sitt livs match. Otroligt."

"Har förtjänat det"

Den numera pensionerade nederländske skyttekungen Robin van Persie höll inte heller han igen med lovorden och sade i BT Sports sändning att den svenske målvakten borde få chansen på en större scen än den danska ligan.

Jag hoppas det, för hans skull. Han har verkligen förtjänat det.
Han gjorde några fina räddningar. Inte bara på bollar som gick rakt på honom, han spelade uppoffrande och stod för fantastiska räddningar. Enhandsräddningen på (Anthony) Martials skott var otrolig.

Van Persie tillägger:

Hans fotarbete var också väldigt bra. Jag tror att det här är den bästa matchen i hans liv. Det måste vara det.

Annons

Annons

13 räddningar

Huvudpersonen själv var givetvis mycket nöjd med sin insats.

Den var bra. Det var 13 räddningar som det stod att jag hade, det brukar man inte ha som målvakt kan jag säga, säger Johnsson till P4 Halland.
Jag kom in i matchen och fick göra några sköna räddningar. Sen när man väl är där känner man bara att "det är en sån dag".

Om hyllningarna säger Johnsson:

Det är bara kul att höra vad de skriver. Det är många som tittar på en sån match och vi får se vad som händer framåt nu.

30-årige Karl-Johan Johnsson kom till FC Köpenhamn från franska Guingamp förra året och har de senaste åren varit andremålvakt bakom Robin Olsen i landslaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons