A-
A+

Jonas Claesson tar över Hammarby

Jonas Claesson på en bild från 2015. Arkivbild.
Jonas Claesson på en bild från 2015. Arkivbild.
BandyTT

Hammarbys bandyherrar har fått en ny tränare. Det är ikonen Jonas Claesson som tar över ansvaret från Jonas Lindqvist.

Annons

Annons

"Det började med frågan om att hjälpa till. Jag har sett vad Hammarby börjat att bygga och kände att det var en utmanade och rolig uppgift att vara en del av", säger Claesson till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över två år.

"Jag började känna att det här verkligen skulle fungera i det skede i livet jag är i, att jag kan lägga den energi och den tid som krävs. Tajmingen var bra, konceptet är bra, sen är det väldigt mycket jobb som väntar nu och det ser jag framemot", säger 51-åringen.

Jonas Lindqvist, som var huvudtränare under den gångna säsongen då "Bajen" missade slutspel, kan bli kvar i klubben.

"Nu ska vi sätta ihop ett tränar- och ledarteam där vi bland annat hoppas att Jonas Lindqvist slår Claesson följe som assisterande tränare", säger sportsligt ansvarige Viktor Karlsson.

Jonas Claesson spelade i Hammarby under sex säsonger 1996/97–2001/02 men spelade för Vetlanda i början av sin elitkarriär. Totalt blev det 771 mål i elitserien.

Han deltog i fem VM-turneringar och blev skyttekung i fyra av dem, det blev dessutom medalj i alla fem; tre guld, ett silver och ett brons.

Claesson har varit tränare i såväl Vetlanda som ryska HK Kuzbass och har även varit förbundskapten för det svenska herrlandslaget 2013–2015.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.