-
+

Jonas Olsson återvänder till Landskrona

Jonas Olsson återvänder till Landskrona – som rådgivare. Arkivbild.
Jonas Olsson återvänder till Landskrona – som rådgivare. Arkivbild.
FotbollTT

Landskrona Bois är tillbaka i superettan för första gången sedan 2018. Då förstärks ledarstaben med en av klubbens största profiler genom tiderna. Nämligen tidigare landslagsbacken Jonas Olsson.

Annons

Annons

37-åringen ska vara rådgivare i Landskronas fotbollsgrupp.

Jag har pratat med Bois i ett par år om att hitta en roll. Jag vill ha ett engagemang och det vi kom fram till är att jag ska sitta med i en fotbollsgrupp där man utvärderar och lägger riktlinjer. I det arbetet kan jag förhoppningsvis bidra med min erfarenhet.
Vi pratar till exempel om mentorskap till ungdomsspelare, där jag kände att man saknade det i en utvecklingsfas, att det fanns någon som gjort resan som man vill göra och kunna bolla idéer och tankar, säger Olsson i en videointervju på Landskronas webbplats, rapporterar TV4:s Fotbollskanalen.

Jonas Olsson är född i Landskrona och fostrad i Bois, och gjorde ett par säsonger i A-laget innan han tog klivet till nederländska NEC Nijmegen. Därefter spelade han för West Bromwich i 8,5 säsonger, varav 7,5 i Premier League. Efter två säsonger i Djurgården avrundade Olsson karriären i Wigan i engelska andradivisionen 2019.

För mig har Landskrona alltid varit klubben i mitt hjärta. Jag har växt upp här och under alla mina år utomlands har jag följt klubben väldigt mycket. Jag har många vänner här, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss