A-
A+

José skickade Sheffield ur Premier League

Sheffield United-spelarna i det rosa bortastället deppar efter att laget nu definitivt är klart för League Championship.
Sheffield United-spelarna i det rosa bortastället deppar efter att laget nu definitivt är klart för League Championship.
FotbollTT

Det har tidigare varit klart i praktiken, men nu är det det även i teorin: Sheffield United får lämna Premier League efter bara ett år i den engelska högstaligan.

Annons

Annons

Annons

Annons

Tabelljumbon hade behövt en seger borta mot Wolverhampton för att ha chans att hänga kvar, men det hoppet släckte Willian José när han efter en timmes spel i en kontring gjorde matchens enda mål.

Den här matchen var typisk för hela vår säsong. Vi skapade vår bästa chans på hela matchen och 20 sekunder senare låg bollen i vårt mål. Vi borde ha fått med oss poäng, vi var det bästa laget och behöver åtminstone inte skämmas för oss, säger tillfällige tränaren Paul Heckinbottom till Sky Sports.

Sheffield United parkerar hopplöst sist i tabellen och har med sex matcher kvar att spela 19 ouppnåeliga poäng till säker mark, där Burnley just nu ligger. Därmed blev besöket i Premier League bara ettårigt för klubben, precis som förra gången, säsongen 2006-07.

Laget får nu hämta ny energi i League Championship och kanske kan Sheffield hämta inspiration från jojo-laget Norwich, som tidigare på lördagen blev klart för Premier League, bara året efter att ha åkt ur samma serie.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?