A-
A+

Journey i tvist efter Trumpspelning

Jonathan Cain i Journey tillhör Donald Trumps inre cirkel. Arkivbild.
Jonathan Cain i Journey tillhör Donald Trumps inre cirkel. Arkivbild.
NöjeTT

Gitarristen i Journey har vänt sig till en advokat efter att bandkollegan och keyboardisten Jonathan Cain har uppträtt med bandets gemensamma hitlåt "Don’t stop believin" för USA:s expresident Donald Trump på hans residens i Florida.

Annons

Annons

Cain, vars fru är Donald Trumps andlige rådgivare, tillhör den tidigare presidentens "inre cirkel" skriver The Guardian.

I november uppträdde han tillsammans med republikanerna Marjorie Taylor Greene, Kimberly Guilfoyle och Kari Lake för Trump. Jonathan Cains bandkollega i det amerikanska rockbandet Journey, Neal Schon, försöker nu på laglig väg att stoppa Cain från att uppträda med låten igen, uppger Variety.

Neal Schons advokat skriver i ett brev – som Variety tagit del av – att Jonathan Cain är fri att uttrycka sina personliga åsikter men att det är extremt skadligt för bandet om det sker i Journeys namn: "Journey är inte, och ska inte, vara politiskt" skriver advokaten.

Medlemmarna i Journey – Jonathan Cain, Neal Schon och Steve Perry – skrev "Don’t stop believin'" tillsammans 1981. Senare blev den soundtrack till avslutningen av tv-serien "Sopranos".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.