-
+

Joy M'Batha sörjer på nya singeln

Joy M'Batha släpper singeln 'En sekund', som även hörs i polisserien 'Tunna blå linjen'. Arkivbild.
Joy M'Batha släpper singeln "En sekund", som även hörs i polisserien "Tunna blå linjen". Arkivbild.
MusikTT

När Joy M'Batha skapade låten "En sekund" till polisserien "Tunna blå linjen" såg hon sin chans att sörja bortgångna nära och kära.

Jag tror inte att jag hade någon inspelningssession där jag inte grät, säger hon.

Annons

Annons

Joy M'Batha arbetar just nu på sitt debutalbum. Arkivbild.
Joy M'Batha arbetar just nu på sitt debutalbum. Arkivbild.

Joy M'Batha blev helt såld när hon fick frågan om att göra en låt till polisserien "Tunna blå linjen". Tillsammans med producenten Irya Gmeyner skapade hon "En sekund", som släpps på fredag. På den vägen lyckades Joy M'Batha även ta ett kliv närmare sin barndomsdröm – att bli skådespelare. Trots att alla roller redan var besatta nästlade hon sig in på ett hörn.

Den 26-åriga artisten ser likheter mellan vardagen som polisen möter i serien och sin egen uppväxt.

Den porträtterar trauman och jobbiga upplevelser på samma gator som jag har upplevt liknande saker på, säger Joy M'Batha, och fortsätter:
Jag hade en uppväxt med missbruk inom familjen, nära och kära som har tagit livet av sig och gått bort för tidigt. Jag har bott själv sedan jag var 15 och har varit min egen förälder.

Byter riktning

Soundet på "En sekund" är långt ifrån hennes tidigare musik: En storslagen, känslosam och mörk poplåt.

Förut försökte jag att göra musik som jag trodde att folk ville höra från mig, men det har jag släppt helt. Jag kommer bara att göra det jag vill och det jag har behov av, säger hon.

Direkt efter gymnasiet flyttade Joy M'Batha till Stockholm för att satsa på musiken, strax efter det släpptes den hajpade singeln "Kattliv".

Det var bara någon månad efter att jag förlorade min mamma, det har varit en väldigt intensiv resa. Det är först nu jag har kunnat landa lite och kan vara i huvudet i stället för att kuska runt mellan turnéer, fester och gratis alkohol.

Annons

Annons

Sagt upp kontakter

I dag upplever Joy M'Batha att hon inte är lika hård och provokativ som tidigare i karriären. Hon lämnat stressen i Stockholm för Köpenhamn.

Jag har bara fokuserat på mitt välmående, det har bland annat inneburit att inte lägga lika mycket energi på folk som jag inte tycker att jag får energi tillbaka av.
Man blir som man umgås och förut har jag umgåtts med folk som inte kan glädjas över min framgång, att det får dem att känna sig sämre än jag. Det har jag bara accepterat tidigare, men jag är ju en vuxen person, jag kan ju välja vem jag vill vara med.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss