Junioren och mästaren snabba i STCC

Oliver Söderström i täten i starten av det första STCC-loppet på Gelleråsen.
Oliver Söderström i täten i starten av det första STCC-loppet på Gelleråsen.
STCCTT

Junioren Oliver Söderström blev STCC-premiärens första segrare.

I det andra loppet var den regerande mästaren snabbast.

Det trodde jag inte, för vi har bara börjat med bilen, säger Robert Dahlgren.

Annons

Annons

PWR Racing-stallet har en helt ny Cupra till årets försenade och förkortade STCC-säsong. Därför trodde inte den regerande mästaren på några större framgångar i premiären på Gelleråsen. Men Dahlgren tog den andra startplatsen i det andra heatet och kunde hänga med Tobias Brink i loppet och hålla de andra bakom sig.

Det kändes jättebra, att komma hit med en helt ny Cuprabil och vinna race, det trodde jag inte. Vi har bara börjat med bilen. Men vi har en bra bil i grunden, säger Dahlgren till STCC.

Brink var först i mål, men fick tidstillägg för tjuvstart och petades ner till nionde plats. Dahlgren vann därför före britten Rob Huff och Oliver Söderström.

"Har drömt om"

Den 19-årige VW-föraren Söderström inledde dagen på Gelleråsen utanför Karlskoga med att ha pole position. Han fick dock se sig omkörd av Tobias Brink tidigt på det första varvet, På det nionde varvet kunde dock 19-åringen gå förbi.

Det är så jäkla skönt, det här har jag drömt om sedan jag var liten, säger Söderström till STCC.
Jag låg bakom Brink ett tag för jag tänkte att det är första loppet och jag ville inte ha skador. Jag låg där bakom för att se om han gjorde något misstag, och det lönade sig.

Annons

Annons

Ahlberg vann tredje heatet

Brink tog andraplatsen, sju sekunder bakom, tätt följd av Emil Persson. Britten Rob Huff, stallkompis med Söderström i Lestrup Racing Team, var tvåa i mål, men petades ner till fjärde plats efter ett tidstillägg.

I det sista loppet för dagen höll Andreas Ahlberg täten från start till mål. Han vann med knappt tre sekunder före Mattias Andersson och drygt tre sekunder till Rob Huff.

Det var superskönt, säger Ahlberg till STCC.

Om två veckor går STCC:s andra tävlingshelg, i Skellefteå.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons