A-
A+

Jussie Smollett döms för iscensatt attack

Jussie Smollett på väg till rättssalen på torsdagen.
Jussie Smollett på väg till rättssalen på torsdagen.
NöjeTT-AP

Annons

Annons

Skådespelaren Jussie Smollett anses skyldig till att ha iscensatt en attack mot honom själv samt för att ha ljugit om det för polisen, enligt en domstol i Chicago.

Den tidigare "Empire"-skådespelaren döms på fem av sex åtalspunkter.

Smollett har sagt att han utsattes för en brutal attack med rasistiska och homofoba förtecken på en gata i Chicago januari 2019. För polisen berättade skådespelaren att han hade överfallits av två maskerade män som band en snara runt hans hals och hällde blekmedel över honom, samtidigt som de skrek rasistiska tillmälen.

Men de två påstådda gärningsmännen, två bröder, har också vittnat i domstol och berättar att de fick 3 500 dollar (motsvarande ungefär 32 000 kronor) av Jussie Smollett för att iscensätta attacken. Skådespelaren har sagt att pengarna betalades ut eftersom en av dem har arbetat som hans personliga tränare och dietist.

Bevisen mot Jussie Smollett utgörs – förutom brödernas vittnesmål – bland annat av film från säkerhetskameror i området där attacken ska ha ägt rum. Smollett syns köra bil förbi platsen flera gånger innan han slutligen stannar och går ut.

Smolletts advokat Nenye Uche säger att domen kommer att överklagas och att han är övertygad om att skådespelaren kommer "att frias på alla punkter".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.