A-
A+

JVM:s coronabubbla sprack – spelare kritiska

Grindarna är stängda vid arenan i Edmonton, sedan JVM-turneringen ställts in.
Grindarna är stängda vid arenan i Edmonton, sedan JVM-turneringen ställts in.
IshockeyTT

Spelarna levde i en bubbla under JVM. Men bubblan sprack och hela turneringen har nu ställts in sedan smittan tagit sig in. Flera svenska spelare är kritiska till smittskyddsbrister.

Vi i Sverige har varit sjukt noggranna och det är en besvikelse att arrangemanget inte har varit tillräckligt noggrant, säger lagkaptenen Emil Andrae.

Annons

Annons

Slovakiska spelare köper souvenirer, ett sista minne från den inställda turneringen.
Slovakiska spelare köper souvenirer, ett sista minne från den inställda turneringen.

Juniorkronorna har inte haft några positiva fall inom laget men den så kallade bubblan som spelarna lever i under turneringen var inte lika strikt som under förra årets JVM. Och bland de svenska spelarna finns en hel del missnöje.

"Jag är förvånad"

Det är klart man kan ha åsikter om varför det är andra som inte tillhör turneringen som är på hotellet. Min egen känsla är att jag är förvånad över hur lättillgängligt det har varit att komma in på hotellet där vi bodde, säger Emil Andrae på en pressträff, och fortsätter:
Vi i Sverige har varit sjukt noggranna och det är en besvikelse att arrangemanget inte har varit tillräckligt noggrant. Det är tråkigt att det blir så här men nu är beslutet fattat och det får vi respektera.

Målvakten Jesper Wallstedt:

Vi har gjort vårt så gott vi kan. Vi har haft munskydd när vi inte är på rummen, hållit avstånd, tvättat händerna och följt alla dessa regler som vi fått uppsatta. Sedan har det bott andra på hotellet och det var kanske inte lika strikt bubbla som förra året, säger han.

Annons

Annons

Bröllop på hotellet

Hotellet som Juniorkronorna bor på skulle även arrangera ett bröllop.

Ja, vi fick den infon tidigare i morse, sade förbundskapten Tomas Montén tidigare under onsdagen.

Simon Edvinsson, assisterande lagkapten, menar att bubblan kunde ha skötts mycket bättre och att det finns irritation i truppen.

Det har varit en del snack. Vi har sett folk springa runt utan masker och redan när vi kom till hotellet tänkte man: "Vad fan är det här?", säger han till Aftonbladet.
Vi kan ju inte göra så mycket mer än att sköta oss. Det är ju inte vi som kan stänga hotellet, liksom. Men IIHF (internationella ishockeyförbundet) borde ha skött det här bättre, säger han.

Kallar det inte "bubbla"

IIHF och Kanadas ishockeyförbund använder inte ordet "bubbla" utan kallar det för en "skyddande miljö". Dean McIntosh, vice ordförande för evenemang hos Kanadas ishockeyförbund, säger på en presskonferens att man tidigt kommunicerade ut till lagen att de inte skulle ha hotellen exklusivt för sig själva. Under de senaste två veckorna har man fått vidta fler åtgärder när omikronvarianten ökade.

Vi arbetade med hotellen på båda platserna (Edmonton och Red Deer) för att säkerställa exklusivitet på våra våningar. Det var några små, schemalagda evenemang som ägde rum på hotellet, som inte var i direkt interaktion med några spelare. Vi gav lagen råd om hur de kunde undvika de områdena, säger McIntosh.

Han fortsätter:

Jag tycker att vi levde upp till förväntningarna som fanns på oss att tillhandahålla en icke exklusiv miljö som vi gjorde mer skyddande under tiden lagen var här. Vi arbetade med lagen och försökte göra situationen så bra vi kunde under de senaste 14 dagarna. Det är inte samma miljö som under förra årets evenemang, men vi är nöjda med den skyddande miljö vi hade och hur vi kunde inhysa lagen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.