A-
A+

Kallades monster – nu svarar förbundskaptenen

Atlético Madrids Deyna Castellanos (i rött) är en av de venezuelanska spelare som står bakom larmet om att Venezuelas tidigare förbundskapten Kenneth Zseremeta begått övergrepp . Arkivbild
Atlético Madrids Deyna Castellanos (i rött) är en av de venezuelanska spelare som står bakom larmet om att Venezuelas tidigare förbundskapten Kenneth Zseremeta begått övergrepp . Arkivbild
FotbollTT-AFP

Han anklagas för sexuella övergrepp och beskrivs som ett monster.

Nu svarar Venezuelas tidigare förbundskapten Kenneth Zseremeta – och hävdar sin oskuld.

Jag är oskyldig tills motsatsen är bevisad, säger han i ett uttalande.

Annons

Annons

24 spelare i Venezuelas fotbollslandslag, däribland Atlético Madrids anfallare Deyna Castellanos, vittnar om övergrepp, olämpliga frågor och trakasserier från Kenneth Zseremeta, vilket andra i tränarstaben sett mellan fingrarna med. Flera av spelarna säger sig fortfarande lida av trauman från övergreppen.

Zseremeta, som kommer från Panama, nådde framgångar med flera damlandslag i Venezuela mellan 2008 och 2017, och ledde bland annat U17-landslaget till två titlar i det sydamerikanska mästerskapet.

Den tidigare förbundskaptenen hävdar att han är oskyldig och säger att han "inte hade något belastningsregister" när han lämnade sin post.

Han menar att spelarna har hittat på anklagelserna för att förhindra att han ska få ett nytt jobb.

Zseremeta sparkades 2017 efter att han hävdat att spelare var undernärda till följd av den ekonomiska krisen i landet. Sedan dess har han arbetat i Dominikanska republiken och Panama.

Spelarna har i ett uttalande uppmanat alla styrande nationella och internationella förbund att stoppa Zseremeta från att arbeta med damlag.

Venezuelas fotbollsförbund sade under fredagen att de har bett internationella fotbollsförbundet (Fifa) och sydamerikanska fotbollskonfederationen Conmebol att granska ärendet.

Samtidigt har allmänna åklagaren i landet startat en utredning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.