A-
A+

Kan bli Sveriges sämsta publiksiffra på Friends

Det var då, för ett år sedan. Fotbollslandslaget fyllde Friends arena i VM-kvalet mot Spanien. Inför mötet med Slovenien i Nations League på tisdag går biljettförsäljningen trögt. Arkivbild.
Det var då, för ett år sedan. Fotbollslandslaget fyllde Friends arena i VM-kvalet mot Spanien. Inför mötet med Slovenien i Nations League på tisdag går biljettförsäljningen trögt. Arkivbild.
FotbollTT

Intresset för fotbollslandslaget viker. Biljettförsäljningen till årets sista landskamp på Friends arena går trögt.

Det förstår mittfältsstjärnan Emil Forsberg.

Jag tycker inte att man ska kräva att det är fullsatt mot Slovenien klockan 21 en tisdagskväll, säger han.

Annons

Annons

Runt 17 000 biljetter hade i måndags sålts till mötet i Nations League på tisdag i nästa vecka. Ökar inte intresset blir publiksiffran den lägsta sedan Friends arena tog över som nationalarena 2013.

Den sämsta publiksiffran hittills är 19 737 mot Färöarna 2019.

Har förståelse

Emil Forsberg har förståelse för om publiken uteblir i den sista landskampen för året på nationalarenan.

Det är klart att vi alltid önskar att det är fullsatt. Vi får vara tacksamma för de kanske 20 000 som kommer. Som far vet jag att det inte är lätt att ordna med buss hit och dit och få dit familjen. Det är sent.
Vi levererade inte under matcherna i juni och det kanske också är en faktor, men vi har chansen att vinna tillbaka åskådarna genom att göra två bra matcher och det är vad vi siktar på. Vi har något spännande på gång.
Vi har varit framgångsrika under ett par år, hajpen har varit stor och det är väl normalt att intresset sjunker ibland när man har lite sämre resultat, säger Emil Forsberg.

Annons

Annons

"Det borde kittla"

Förbundskaptenen Janne Andersson om varför folk ska gå på matchen mot Slovenien:

Jag är ingen säljare, men tittar jag på de spelare som är med finns det många intressanta. Det här gör att det öppnar upp möjligheter för en del spelare och vi fortsätter försöka bygga vidare på vägen framåt mot ett mer intressant och offensivt spel.
Det borde kittla, med de spelare vi har, säger Janne Andersson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.