Kanadas lagkapten missar JVM

Kanadas Kirby Dach, i svart, under matchen mot Ryssland i onsdags, då han skadade handleden så allvarligt att han nu missar junior-VM.
Kanadas Kirby Dach, i svart, under matchen mot Ryssland i onsdags, då han skadade handleden så allvarligt att han nu missar junior-VM.
IshockeyTT

Kirby Dach skulle bli en av junior-VM:s stora stjärnor.

Men Kanadas 19-årige lagkapten har skadat handleden och missar hela turneringen, uppger landets ishockeyförbund.

Annons

Annons

Annons

Annons

Kirby Dach, som till vardags spelar i Chicago, skadade sig under en träningsmatch mot Ryssland i onsdags.

Enligt TSN skadade Dach sig när han i tredje perioden tacklade en rysk spelare i mittzon. Händelsen såg inte allvarlig ut men Dach tog snabbt av sig högerhandsken och begav sig omedelbart till omklädningsrummet.

Dach riskerar enligt de första uppgifterna att även missa inledningen av den kommande NHL-säsongen och centern har enligt Chicago redan kallats tillbaka för en ny läkarundersökning.

För Chicago kommer skadan olägligt. Dagens före julafton meddelade klubben att svenske forwarden Alexander Nylander har tvingats till en knäoperation och blir borta fyra till sex månader.

19-åringe Dach var den i årets alla JVM-trupper som hunnit längst i karriären och spåddes ha stor chans att bli turneringens stora stjärna. Han spelade 64 grundseriematcher för Chicago förra säsongen och deltog i sommarens NHL-slutspel där det blev sex poäng på nio matcher.

Den kommande turneringen skulle bli Dachs första JVM, i fjol släpptes han inte till turneringen.

JVM i Edmonton inleds på juldagen. Såväl Kanada som Sverige spelar sina första matcher på annandagen, mot Tyskland respektive Tjeckien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons