A-
A+

Kändiskatten Kerstin Strömstedt är död

Niklas och Jenny Strömstedts katt Kerstin var en av Sveriges få influencerkatter. Arkivbild.
Niklas och Jenny Strömstedts katt Kerstin var en av Sveriges få influencerkatter. Arkivbild.
NöjeTT

Katten Kerstin har somnat in. Den tioåriga Devon Rex-katten tillhörde familjen Strömstedt och var nyligen föremål för boken "Vid regnbågens slut finns en katt", med bilder av Lars Lerin.

Annons

Annons

Med 95 600 följare på Instagram var katten Kerstin känd för en större allmänhet. Artisten Niklas Strömstedt och programledaren Jenny Strömstedt skriver att Kerstin under helgen insjuknade i feber och på söndagen avlivades hos veterinär.

"Jag var inte beredd på att du skulle lämna oss redan och tomheten ekar. Det gör ont. Nej, du var inte bara en katt och det vet alla som förlorat ett älskat husdjur", skriver Jenny Strömstedt i ett inlägg på Instagram.

På katten Kerstins eget konto har paret publicerat en känslosam "tröstesång". Tidigare har Niklas Strömstedt publicerat visor, så kallade fredagssånger, som också har släppts i samarbete med Universal Music, på samma konto.

"Vid regnbågens slut finns en katt" är en memoarbok skriven ur katten Kerstins perspektiv. Den släpptes för en dryg månad sen på Mondial förlag, med text av Niklas Strömstedt och illustrationer av Lars Lerin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.