A-
A+

Kängan till JVM-arrangörerna: "Obegripligt"

Den före detta landslagsläkaren Björn Waldebäck kritiserar internationella förbundet. Arkivbild
Den före detta landslagsläkaren Björn Waldebäck kritiserar internationella förbundet. Arkivbild
IshockeyTT

Efter att covid-19 spridit sig i såväl det amerikanska som det tjeckiska JVM-laget valde arrangörerna att avbryta mästerskapet.

Nu får arrangören skarp kritik från flera håll.

Det här är ju, på klassiskt idrottsmanér, självmål, säger Björn Waldebäck, före detta landslagsläkare, till Radiosporten.

Annons

Annons

Björn Waldebäck, som har varit på 5 OS och 15 VM, är en av de som kritiserar hanteringen av JVM och säger till Radiosporten att ansvaret ligger hos det internationella förbundets medicinska organisation.

Här måste man ju ha tänkt lite tokigt någonstans. Antingen har man en pandemi eller har man inte en pandemi, det känns som att man inte riktigt gick in med samma hårda krav som man hade under förra året och sen när man då får fall så vet man inte riktigt hur man ska hantera det, säger han.

Noggranna svenskar

Även de svenska spelarna har vittnat om att restriktionerna under mästerskapet varit lättare än förra året.

Vi i Sverige har varit sjukt noggranna och det är en besvikelse att arrangemanget inte har varit tillräckligt noggrant. Det är tråkigt att det blir så här men nu är beslutet fattat och det får vi respektera, sade lagkaptenen Emil Andrae på en pressträff.

Annons

Annons

Ställ in

Att arrangörerna var så dåligt förberedda när pandemin pågått i två år är en annan sak som Waldebäck reagerat på.

Det är för mig helt obegripligt. Hade man gjort det här för ett år sedan, när vi var mer jungfruliga i pandemins hantering överallt, det kan man nästan förstå. Det här är ju, på klassiskt idrottsmanér, självmål.

Han tycker att OS i Peking i februari bör ställas in.

Om man nu stänger ner den här typen av mästerskap (JVM), varför ska man över huvud taget fundera på att genomföra ett olympiskt spel?
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.