A-
A+

"Känns som ett fint avslut på resan vi har gjort"

Nils van der Poel och Johan Röjler.
Nils van der Poel och Johan Röjler.
SkridskoTT

De anlände till Idrottsgalans röda matta tillsammans.

Kanske var det också sista anhalten på den stora svenska idrottsscenen för skridskostjärnan Nils van der Poel tillsammans med tidigare tränaren Johan Röjler.

Det känns som ett fint avslut på resan vi har gjort, säger Röjler.

Annons

Annons

Dubbla OS-guld, dubbla guld i allround-VM och Bragdguldet. En makalöst framgångsrik säsong fastställde Nils van der Poel som en av svensk idrotts största.

Men han är inte helt borta från rampljuset.

På Idrottsgalans röda matta var den 26-årige före detta skridskostjärnan en av dem som skapade mest uppmärksamhet. Han dök bland annat upp tillsammans med tidigare tränaren Johan Röjler.

"Man vet aldrig"

TT: Är det här sista anhalten för er tillsammans?

För mig och Nils och den här skrinnarsatsningen, så känns det absolut som det. Nils har tydligt och klart sagt att det inte ska bli något mer. Det vet man kanske aldrig, han har försökt lägga av två gånger förut.., säger Röjler.

Han fortsätter:

Men det känns som att det är så. Vi hade ett otroligt utfall förra vintern där allt gick i princip så bra som man kan tänka sig. Jag är väldigt ödmjuk för att om jag jobbar allt jag kan med svensk skridsko i 20 år för att få fram nya unga duktiga åkare, så är det inte säkert att det någonsin blir så bra som med Nils. Man får njuta just nu.

Kvällen innebär också en viss uns av separationsångest.

För mig har det varit jättekul att jobba med Nils. De flesta utifrån ser kanske att han är driven och tränar hårt, men han har blivit en del av vår familj. Vi har blivit så tajta och det känns som att han är en del av familjen, säger Röjler.

Annons

Annons

Fyra skridskonomineringar

Nils van der Poel är på Idrottsgalan nominerad till Jerringpriset men också till årets manlige idrottare samt årets prestation. Röjler är i sin tur nominerad till årets ledare.

Det är en stor ära. Jag var här för lite drygt 20 år sedan då jag var nominerad som årets nykomling. Det känns väldigt speciellt att vara nominerad som årets ledare. Det är kul att vara här och framför allt att få vara med Nils. Det känns som ett fint avslut på resan vi har gjort, säger Röjler.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.