Kanye missade deadline med 14 sekunder

Hej, jag heter Kanye West och missade deadline med 14 sekunder. Arkivbild.
Hej, jag heter Kanye West och missade deadline med 14 sekunder. Arkivbild.
NöjeTT

Annons

Annons

Kanye West hindras från att ställa upp som presidentkandidat i ytterligare en amerikansk delstat. Rapstjärnan missade nämligen tidsgränsen för att lämna in de papper som krävs för att ställa upp i Wisconsin – med 14 sekunder.

"Det är en signifikant skillnad mellan klockan 23:59:59 och en sekund efter midnatt. Den sekunden markerar att det är en helt ny dag", skriver domstolen som därmed gick på delstatens valmyndighets linje, skriver Variety.

West har tidigare anklagat Demokraterna för att sabotera hans presidentvalskampanj i just Wisconsin. Han har även hindrats från att ställa upp i Illinois, Michigan och Virginia sedan valmyndigheten dömt ut många av de inlämnade namnunderskrifter, som krävs för att rapstjärnan ska få ställa upp som kandidat, som ogiltiga. Även Arizona satte stopp eftersom West är registrerad som republikan men ställer upp som oberoende.

Det var i juli som West via ett Twitterinlägg meddelande sina nästan 31 miljoner följare att han utmanar sittande presidenten Donald Trump och demokraternas kandidat Joe Biden om presidenttiteln.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons