Kanye West vill hjälpa Taylor Swift

Kanye West vill hjälpa Taylor Swift att få tillbaka rättigheterna till sin musik. Arkivbild.
Kanye West vill hjälpa Taylor Swift att få tillbaka rättigheterna till sin musik. Arkivbild.
NöjeTT

Artisten Taylor Swift kan få oväntad hjälp i sin långdragna konflikt med sitt tidigare skivbolag. Nu vill Kanye West komma till undsättning, och hjälpa henne att få tillbaka rättigheterna till de album som legat till grund för en flera år lång dispyt mellan Swift och skivbolaget Big Machine Label Group.

Annons

Annons

"Jag ska personligen se till att Taylor Swift får sina album tillbaka", skriver West på Twitter.

Sedan Taylor Swift lämnade skivbolaget Big Machine Label Group 2018 har de två parterna bråkat om vem som har laglig rätt till de album som Swift släppte under sin tid på bolaget.

Konflikten eskalerade förra året, då managern Scooter Braun köpte skivbolaget, inklusive rättigheterna till Swifts album. I sitt Twitterinlägg uppger Kanye West även att Braun är "en nära vän till familjen".

Kanye West har vid upprepade tillfällen argumenterat för att artister ska ha laglig rätt till sin musik, men att det är just han som stöttar Swift kan ändå tyckas överraskande.

De två superstjärnorna har periodvis haft en frostig relation sedan en uppmärksammad incident på MTV Video Music Awards 2009. West avbröt då Swifts tacktal genom att kliva upp på scenen, ta mikrofonen från henne och i stället hylla Beyoncé.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons