A-
A+

Kanye Wests skola stängs efter kritiken

Kanye West. Arkivbild.
Kanye West. Arkivbild.
NöjeTT

Den amerikanske rapparen Kanye Wests skola Donda Academy stängs efter den senaste tidens häftiga kritik mot honom.

Annons

Annons

I ett mejl till eleverna, som TMZ har tagit del av, skriver den kristna grundskolans rektor att man stänger med omedelbar verkan efter kritikstormen mot Wests antisemitiska uttalanden. Planen är att återuppta verksamheten nästa höst.

West stängdes nyligen av från Twitter och Instagram efter att han lagt upp inlägg med antisemitiskt innehåll. Även Adidas har avslutat sitt samarbete med rapparens klädmärke Yeezy. Ekonomitidningen Forbes meddelade häromdagen att man har tagit bort West från sin lista över dollarmiljardärer som en direkt konsekvens av det avbrutna samarbetet.

Kanye West, eller Ye som han numera kallar sig, startade skolan i Simi Valley i Kalifornien i september i år. Enligt skolans webbplats var syftet att ""förbereda eleverna för att bli nästa generations ledare" och att "utveckla deras tro". Det dagliga schemat inkluderade en gemensam andakt, undervisning i kärnämnen som matematik, naturvetenskap och engelska samt "berikande" ämnen som utländska språk, bild, film, körsång och parkour.

Skolan, liksom Wests senaste album, är uppkallad efter hans mor Donda som avled 2007.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.