Karantänsbestämmelser stoppar alpina tävlingar

Anna Swenn-Larsson i Killington, USA, där hon och de andra alpindamerna inte får tävla i vinter. Arkivbild.
Anna Swenn-Larsson i Killington, USA, där hon och de andra alpindamerna inte får tävla i vinter. Arkivbild.
AlpintTT

Det blir inga alpina världscuptävlingar i USA och Kanada i vinter.

De flyttas på grund av karantänsbestämmelserna.

Det här en stor besvikelse, säger amerikanska stjärnan Mikaela Shiffrin.

Annons

Annons

Internationella skidförbundet (Fis) har beslutat att flytta de nordamerikanska tävlingarna i november–december till Europa.

Herrarnas tävlingschef Markus Waldner säger i ett pressmeddelande att skälet är den besvärliga logistiken och reserestriktionerna med karantänsbestämmelser vid inresa både till USA och till Kanada och när åkarna och deras ledare sedan ska tillbaka till Europa.

Tävlingarna som det gäller är damernas slalom och storslalom i Killington, USA, och farthelgen i Lake Louise, Kanada. För herrarna är det farthelgen i Lake Louise och fart- och tekniktävlingarna i Vail och Beaver Creek, USA.

Besviken Shiffrin

Jag är besviken. Killington är en av mina favorittävlingar, troligen min absoluta favorittävling. Det är så fantastiskt att få åka inför den amerikanska publiken, och att få tävla på östkusten. Det här en stor besvikelse, säger stjärnan Mikaela Shiffrin i en video på sitt Twitterkonto.
Men jag är säker på att det här är rätt beslut. Med tanke på allt som pågår ska vi kontrollera det vi kan och se till att alla är så säkra som möjligt. Så att vi i alla fall kan få till en säsong.

Annons

Annons

Fler Europatävlingar

Nordamerikatävlingarna, som brukar inleda säsongen på natursnö efter tjuvstarten på glaciären i Sölden, kommer tillbaka på tävlingsprogrammet nästa vinter.

I september ska ett reviderat tävlingsprogram presenteras med ersättningsorter för de strukna nordamerikanska tävlingarna. Det programmet kommer att innehålla en extrahelg för herrarna i Val d'Isère i december och ytterligare ett störtlopp för damerna i St Moritz i början av december och slalom och storslalom i Courchevel senare i december.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons