A-
A+

Kärleksreality i tv ska bli mer äkta

SVT:s 'Gift vid första ögonkastet' har gjorts i ett flertal säsonger och att söka efter kärlek i tv är fortsatt hett. Pressbild.
SVT:s "Gift vid första ögonkastet" har gjorts i ett flertal säsonger och att söka efter kärlek i tv är fortsatt hett. Pressbild.
TvTT

Kärlekstörstande singlar som dejtar är en stark tv-trend. Men efter "Paradise hotel"-skandalen blåser nya vindar i genren.

Senast ut bland satsningarna är "True love" på Discovery Plus.

Annons

Annons

Ett soligt Toscana, romantiska dejter och spännande ceremonier. Det är vad som utlovas i det nya reality-formatet "True love", som snart ska få premiär på Discovery plus.

Det handlar om att man ska hitta sann kärlek. Vi har ett gäng härliga deltagare som gör sitt bästa för att hitta kärleken i huset, säger Lena Strandner, programdirektör Discovery Networks.

Den nya serien spelades i in Italien i somras och ska klippas under hösten. Lena Strandner vill inte avslöja för mycket angående hur programmet är upplagt men hon säger att säsongen kommer att "bli fantastisk".

Reality och äkta relationer har i många år varit vår starkaste genre. Vi har vunnit Kristaller för det och det är tydligt att publiken älskar det vi gör. I en genre som varit lite svajig, minst sagt, så var det bra tajming att vi redan hade ett positivt format i utveckling, säger Lena Strandner.

"Paradise hotel"-skandalen

Hon syftar på "Paradise hotel"- skandalen i våras. Den pågående säsongen av programmet stoppades sedan flera deltagare vittnat om sexuella övergrepp. Händelsen har fått branschen att göra ett omtag.

Inför nya säsongen av "Bachelor", som sänds på Sjuan och TV4 Play, uppgav programledaren Malin Stenbäck för TT att man pratat om trygghet och hierarkier under inspelningen.

Konceptet att ett gäng unga människor "super och ligger och behandlar varandra dåligt" känns svalare än någonsin menar Natalie Demirian, nöjesjournalist på Aftonbladet.

Jag tyckte, som många andra, att "Paradise hotel" var väldigt underhållande. Men dålig casting där problematiska människor togs med förstörde programmet. Där behöver också största konkurrenten "Ex on the beach" skärpa sig rejält, säger Natalie Demirian och fortsätter:
I dag är dejtingtrenden inom reality att lära känna varandra, och sig själv, på djupet betydligt mer het. Som i Netflix "Love is blind" och SVT:s "Gift vid första ögonkastet".

Annons

Annons

Ny typ av casting

Lena Strandner menar att det är en positiv riktning och äkthet som tittarna vill ha.

Jag tror att tittaren vill ha mindre av "producers hand", som vi kallar det. "True love" kommer såklart att ha sina ceremonier och stark dramatik men de medverkande har ändå makten över sina egna relationer och det som ska hända.

Natalie Demirian hoppas på en annan typ av casting framöver.

Det jag önskar mig är att produktionerna och alla ansvariga en gång för alla fattar att deltagare med kassa värderingar bara förstör – de gör inte "bra tv".

Men hon tror inte att det finns någon risk för att publiken skulle tröttna.

Publiken tröttnar aldrig på folk som öppet gör något så sårbart som att dejta i tv, för många där ute i tv-sofforna skulle aldrig våga göra något sådant själva. Oavsett om det är romantiska eller oerhört pinsamma skämskudde-scener som utspelar sig så är man där med dem och får uppleva resan tillsammans, säger Natalie Demirian.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!