A-
A+

Karlskoga och Västervik till semifinal

Det är klart för semifinaler i hockeyallsvenskan. Arkivbild.
Det är klart för semifinaler i hockeyallsvenskan. Arkivbild.
IshockeyTT

Ett mål räckte för Karlskoga. Tim Juel höll nollan när Västerås besegrades med 1–0 – och Karlskoga är klart för semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet.

Det är även Västervik.

Annons

Annons

Efter att Timrå och Björklöven säkrat sina kvartsfinalsegrar på söndagskvällen gjorde Karlskoga och Västervik samma sak ett dygn senare.

Robin Carlsson stötte in 1–0 på Carl Berglunds passning drygt tre minuter in i andra perioden. Det räckte till seger och totalt 3–1 i matcher i kvartsfinalserien eftersom Tim Juel räddade samtliga 29 Västeråsskott. Bland annat ett par heta lägen i slutminuten när hemmalaget forcerade för att få till en kvittering.

Jävligt gött. Jag tyckte att vi hade bättre power i dag, säger Juel till C More.

Västervik hamnade i ett tidigt 0–1-underläge hemma mot Södertälje men vände till 4– 1-seger. Oscar Pettersson och Alexander Anderberg nätade i tom kasse när SSK tog ut målvakten i sin kvitteringsjakt. Även Västervik vann med 3–1 i matcher.

Seriesegraren Timrå fick efter kvartsfinalerna välja semifinalmotståndare mellan Björklöven och Västervik och valet föll på det sistnämnda. Tabelltvåan Karlskoga får därmed möta Björklöven.

Segraren i det nyinstiftade slutspelet får spela i SHL nästa säsong.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!