Karlsson körde fel: "Klantigt gjort"

Frida Karlsson körde fel i Alliansloppet i Trollhättan.
Frida Karlsson körde fel i Alliansloppet i Trollhättan.
RullskidorTT

Första tävlingen för säsongen. Då körde Frida Karlsson fel och var aldrig ens nära segern.

Det var klantigt gjort, det var det, säger längdstjärnan efter premiären – på rullskidor.

Annons

Annons

I senaste längdloppet, i början av mars, knäckte Frida Karlsson superstjärnan Therese Johaug på norskans hemmaplan i Holmenkollens tremil.

Men tävlingspremiären för hösten blev jobbig för den 21-åriga svenska stjärnan.

Nu var det visserligen bara rullskidor som gällde i Alliansloppet i Trollhättan. Men när Frida Karlsson efter 2,1 kilometer körde fel i en kurva försvann runt 13 sekunder innan hon var på rätt köl igen.

Jag var väl inte tillräckligt vaksam där, jag följde reklamskyltarna i periferin och de svängde lite vänster, säger hon efteråt och skakar på huvudet åt misstaget.
Jag tappade några sekunder och farten framför allt.

"Inte min grej"

Karlsson var sedan aldrig nära att konkurrera om topplaceringarna i det 10 kilometer långa loppet och hamnade över minuten efter segrande Linn Svahn.

Vinnaren av förra säsongens sprintcup körde i mål 9,1 sekunder snabbare än tvåan Johanna Hagström. Trea i loppet blev Emma Ribom.

Men, tröstar sig Frida Karlsson, det var som sagt bara rullskidor.

Jag visste väl på förhand att det här inte riktigt är min grej. Det är stakning och rullskidor… Men jag tar med mig bra träning från i dag, säger hon.
Det är en annan sport nu också, det måste man vara tydlig att säga.

Annons

Annons

"Tuff körning"

Karlsson var inte ensam bland affischnamnen om att ha det motigt i säsongens första tävling. Även Charlotte Kalla hamnade en bra bit bak, ytterligare 15 sekunder efter täten.

Jag har faktiskt inte kikat på resultatlistan, utan jag gav det jag hade i dag och det får jag vara nöjd med, säger Kalla.

TT: Hur kändes kroppen?

Bra. Men det är en riktigt tuff körning för överkroppen, det blir mycket stakning. Jag sliter lite med att få till tajmningen i stakningen, så jag behöver sådana här tuffa pass.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons