A-
A+

Karlsson om EM-chansen: "Pass"

Jesper Karlsson.
Jesper Karlsson.
FotbollTT

Till slut fick han chansen i "riktiga" landslaget.

Om Jesper Karlsson stärkte sina EM-aktier?

Pass, säger mittfältaren efter Sveriges 1–0 mot Estland.

Annons

Annons

Efter flytten från Elfsborg tog karriären fart ordentligt i AZ Alkmaar, och med succén i Nederländerna öppnades dörren till det "riktiga" landslaget.

När Jesper Karlsson, som tidigare varit med på januariturnén, nu var med i årets första trupp – och den enda innan Sveriges EM-lag presenteras den 18 maj – väcktes tanken om möjligheten att spela sig in i mästerskapstruppen.

Hur det gick för mittfältaren?

Sådär.

Inget "flow"

Jag vet inte. Det har inte varit så många träningar, mer matcher. Så det har inte varit ett "flow" i det man har gjort. Men jag fick min chans och det är jag glad över, säger Karlsson som efter två raka VM-kvalmatcher på bänken klev in i startelvan mot Estland på Friends arena.
Det var en ganska tråkig match men, ja... Vi har inte spelat ihop innan och man ska inte förvänta sig för mycket. Vi vinner i alla fall och det var det viktiga.

Om Karlsson stärkte sina EM-aktier med matchen?

Pass, säger han.

Jens Cajuste, Midtjylland-spelaren, fick också starta mot Estland och är precis som Karlsson på jakt efter en EM-plats:

Jag gjorde allt jag kunde men det är inte mitt beslut. Det är allt jag har att säga, säger han.
Jag lägger inte fokus på det just nu. Nu är fokus på att gå in i klubben och jobba så hårt jag kan. Sedan är det inte mitt beslut att ta.

Janne Andersson säger att matchen inte är avgörande för EM-truppen, däremot var han nyfiken på att se spelarna i landslagets sätt att spela fotboll, att de hittade rätt form i försvarsspelet och agerade utifrån utgångspositionerna.

Förbundskaptenen fick se delarna från vissa.

Kanske då allra mest från startelvans mest rutinerade spelare och matchens ende målskytt: Marcus Berg.

- Mackan var väldigt bra, och har inte startat på fem veckor och utifrån det gör han väldigt många bra grejer, säger Andersson.

Berg:

— Jag tycker det kändes helt okej, ryggen kändes bra. Det är när jag är varm och spelar som det känns helt okej. Det är mer att det kommer efteråt och att reaktionen kan bli jobbig, men just nu känns det bra. Hoppas att det håller sig på den här nivån, så ska jag kunna spela och prestera på en bra nivå, säger han.

Annons

Annons

Gillade Kulusevskis nivå

Andersson gladdes även åt Dejan Kulusevkis höga individuella nivå och att Robin Quaison, som varit skadad, fick en nyttig genomkörare.

Mer än så gav inte matchen mot Estland.

För Janne Andersson väntar nu processen med att väga för och emot och allt vad det heter fram till att EM-truppen presenteras den 18 maj.

EM inleds den 11 juni och Sverige spelar första matchen den 14 juni mot Spanien i Bilbao. Gruppspelet avslutas med två matcher i Dublin: Slovakien den 18 juni och Polen den 23 juni.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!