A-
A+

Karlsson sexa: "Väldigt besviken"

Viktoria Karlsson. Arkivbild.
Viktoria Karlsson. Arkivbild.
FriidrottTT

Längdhopparen Viktoria Karlsson hade hoppats på medalj när friidrottstävlingarna inleddes i Paralympics.

Men det blev bara en sjätteplats i Tokyo.

Jag är så väldigt besviken, säger hon.

Annons

Annons

Viktoria Karlsson dängde näven i sanden och såg allt annat än nöjd ut när hon landade efter sitt femte, och misslyckade, hopp. En symbolisk bild för hennes tävling.

Man vill så mycket så man trycker på och då blir det tekniskt svajigt i stället. Det blir mycket känslor direkt efteråt, säger hon.

I sjätte och sista hoppet förbättrade göteborgskan sitt resultat, men bättre än 4,55 där blev det inte och hon slutar därmed sexa i Paralympics.

Jag är väldigt besviken, jag hade hoppats på väldigt mycket mer i dag.

"Vill så himla mycket"

För att komma upp på pallplats och förbi bronsmedaljören Julia Pavlenko från Ukraina hade hon behövt förbättra sitt personliga rekord på 4,77 med en decimeter.

Upp till guldmedaljören Silvania Costa de Oliveira från Brasilien, som hoppade 5,00, skiljde det ytterligare halvannan decimeter.

Ett "pers" hade jag räknat med egentligen, jag är inte överraskad över resultaten som krävdes. I dag hade jag inte mer, men jag trodde det inför tävlingen.

Besvikelsen till trots var det en lättnad att äntligen få tävla i Tokyo, ett år försenat. För Paralympics är trots allt Paralympics.

Det är jättehäftigt, det är ju så sjukt stort. Men det gör ju också att man vill så himla mycket. Det är jätteroligt att få vara här men också jättetråkigt att det blev som det blev
Det har varit lite struligt med pandemin och lite skador de senaste åren. Men jag kom tillbaka i början av sommaren och hoppade jättebra och hade hoppats kunna fortsätta så.

Annons

Annons

Lämnar besvikelsen i Tokyo

Med sjätteplatsen förbättrade 24-åriga Viktoria Karlsson sig en placering från spelen i Rio de Janeiro 2016. Med bara tre år till nästa Paralympics i Paris finns det chans till ytterligare steg uppåt för EM-tvåan från tidigare i år.

Ja ... Jag ska vila och får tänka på framtiden sedan.
Sådana beslut ska man inte ta när man är så här besviken. Vi ska tillbaka till byn och bara vara ordentligt besviken och så hoppas jag att jag kan lämna den besvikelsen här i Tokyo och se på den upplevelsen man har fått i stället, säger Viktoria Karlsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!