A-
A+

Karlsson tänkte bryta bragdloppet: "Jättestolt"

Frida Karlsson med alla sina tre medaljer från skid-VM i tyska Oberstdorf.
Frida Karlsson med alla sina tre medaljer från skid-VM i tyska Oberstdorf.
SkidorOberstdorf, TT:s utsände

Frida Karlsson hade så ont att hon tänkte bryta VM-tremilen. Men i en mil krigade hon sig förbi smärtan, spurtade till sig ett brons och bjöd sedan dopningskontrollanten på en ambulanstur.

Jag kommer alltid ha med mig att jag aldrig gav upp, säger den svenska längdstjärnan.

Annons

Annons

Det blev inget vanligt bronsfirande för Frida Karlsson efter att hon spurtade in som trea i skid-VM:s avslutande tremil. I stället blev det direkt in i ambulans för färd mot ett närliggande sjukhus.

Dopningskontrollanten fick snällt åka med.

Haha, ja. Hon fick till och med följa med in på röntgen. Hon var så himla glad, det var typ det mest spännande som hänt henne de här dagarna, säger Frida Karlsson efter lördagskvällens medaljceremoni.

Weng körde över armen

En krasch under loppet, där norskan Heidi Weng tycks ha kört över Karlssons arm, höll på att förstöra dagen. Direkt efter olyckan, som skedde med ungefär en mil kvar att köra, hade svenskan oerhört ont.

Att kunna vända tankarna från ”nej, jag måste nog bryta det här loppet” till att faktiskt bita ihop och knyta ihop säcken på det här VM:et med en till medalj. Det är jag jättestolt över, säger Frida Karlsson.

TT: Höll du på att bryta?

Ja, det gjorde väldigt ont. De första stavtagen efter kraschen … vanligtvis har man så mycket adrenalin att man inte brukar känna något om man skadar sig under ett lopp, det har ju hänt förut. Men nu gjorde det verkligen ont, så jag trodde att armen var av egentligen.

Det var ingen fraktur, skulle röntgen sedan visade. Fortfarande några timmar efter loppet smärtar armen, men runt halsen hänger bästa tänkbara värktablett.

Det här är bra smärtstillande, säger Karlsson och visar upp bronsmedaljen.
En annan valör hade nog varit ännu bättre, men det här får duga.

Annons

Annons

Sex VM-medaljer

Det var hennes tredje medalj i Oberstdorf, efter att tidigare ha tagit silver i både skiathlon och på 10 kilometer fri stil. På sina två första världsmästerskap har 21-åringen redan samlat ihop sex medaljer.

Jag hoppas kunna fortsätta med den här trenden, att det klaffar på mästerskap. Och sedan hoppas jag kunna utvecklas och kanske byta färg på valörerna. Nu suktar jag efter det där guldet.

TT: Hur värderar du det här bronset med tanke på din prestation?

Att kunna vända tankarna från ”nej, jag måste nog bryta det här loppet” till att faktiskt bita ihop och knyta ihop säcken på det här VM:et med ytterligare en medalj. Det är jag jättestolt över.

Redan nästa helg står världscupen i schweiziska Engadin på programmet. Trots skadan räknar inte Karlsson helt bort den tävlingen.

Vi ska undersöka lite de här närmsta dagarna. Det finns två scenarion, antingen är det en sena som är skadad och då är det lite värre. Men det kan också bara vara en blödning, och då finns det hopp och jag håller den dörren öppen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!