Kaxiga passningen: "De är inget bra lag"

För Rögles Simon Ryfors råder det ingen tvekan om vilka som är bäst i Skåne.
För Rögles Simon Ryfors råder det ingen tvekan om vilka som är bäst i Skåne.
IshockeyTT

Rögle vann årets första Skånederby borta mot Malmö.

Simon Ryfors punkterade matchen med sitt 2–0-mål i öppen kasse och skickade sedan en kaxig passning till konkurrenten i syd.

Jag tycker faktiskt inte att de är något bra lag och just nu känns det som att avståndet mellan oss bara växer.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Förra säsongen vann Rögle samtliga fyra matcher lagen emellan och på tisdagskvällen byggde man på sviten tack vare 2–0 i Malmö arena. 1–0 kom efter att domarna videogranskat Olli Palolas skott och kommit fram till att Ryfors höga klubba aldrig touchat pucken.

2–0 skickade forwarden sedan själv in i öppen kasse.

Efteråt passade Ryfors på att skicka en syrlig passning till kvällens värdlag.

Det blev inte den derbykänslan som man blivit van vid, det saknas verkligen publik.
Sedan vill jag inte såga Malmö för mycket, men jag tycker faktiskt inte att de är något bra lag och trots att vi inte spelar bra så vinner vi ganska enkelt.

"Jag älskar att spela derbyn"

TT: Ni har fem raka mot Malmö, känns maktbalansen i Skåne tydlig?

Det har pågått under en period, det känns som att mellanrummet och klivet emellan oss bara blir större. Jag tror också att Malmö är ett lag som verkligen behöver sin publik för att kunna spela mer på känslor. De får oss att spela lojt i dag, och det är nästan så att det blir svårt att spela. Jag älskar att spela derbyn och kanske ger kommentarerna lite tändvätska åt dem.

Från Malmölägret var man frustrerade kring den situation som i slutminuterna ledde fram till Ryfors 2–0-mål.

Annons

Annons

Ingen utvisning

Jag tycker det är en solklar bentackling som var en solklar utvisning redan för tio år sedan, innan vi förfinade och börja peta i reglerna. Det är svårt att säga att den avgör matchen när vi hade haft 58 minuter på oss att göra mål utan att lyckas, men det är klart att vi går miste om en 6-mot-fyra-möjlighet och en bättre chans att kvittera, säger tränaren Joakim Fagervall.

Joe Veleno gjordes ned av Taylor Matson men domaren valde att inte ta någon utvisning och istället letade pucken sig fram till Ryfors.

Jag vet inte vad man skulle ta utvisningen för i så fall. Det ledde till att jag fick en enkel kasse, så jag tackar inte nej, säger Simon Ryfors.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons