A-
A+

Kempe talar ut: "Lider av depression"

Mario Kempe. Arkivbild.
Mario Kempe. Arkivbild.
IshockeyTT

Psykisk ohälsa låg bakom Mario Kempes uppmärksammade uppbrott från Luleå.

Jag lider av ångest och depression. Tror att mitt miljöombyte var det bästa för både mig och Luleå, säger 35-åringen till Aftonbladet.

För en månad sedan bröt stjärnan Mario Kempe och Luleå med varandra. SHL-klubben menade att skilsmässan berodde på att den NHL-meriterade forwarden inte ville vara kvar i laget eller staden. Kempe själv, som fick utstå hån och hat från de egna supportrarna, berättar nu i en lång intervju med Aftonbladet att han kämpar med psykisk ohälsa.

Jag mådde inte bra i Luleå och det räckte med att jag såg hallen så fick jag ångest. Det har varit så här sedan i somras när jag kom tillbaka efter min andra tuffa knäskada. Jag tog kontakt med min agent tidigt och sa att det kanske var bäst för mig att lämna Luleå.

Men trots det valde Kempe att stanna kvar i Luleå i upptakten av säsongen.

Jag pratade även med Luleå om min ångest och depression och jag sa att jag inte kan prestera när jag mår såhär. Luleås läkare gav mig ångestmedicin för att jag skulle må bättre.

Kempes förklarar sitt mående med prestationsångest.

När jag kände att jag inte kunde prestera på isen hamnade jag i en nedåtgående spiral. Jag hade ingen energi och hade sömnproblem. Blev en stress att komma tillbaka efter knäproblemen.

Kempe spelar numera i schweiziska Lugano. Han säger att det kanske passar honom att spela utomlands och vara lite under radarn.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.