A-
A+

KI: Industrins omsättning ökar

Konjunkturinstitutet presenterar en extramätning. Arkiv.
Konjunkturinstitutet presenterar en extramätning. Arkiv.
EkonomiTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Återhämtningen i näringslivet tuffar på. Inom näringslivet, som helhet, ökar omsättningen och främst inom tillverkningsindustrin, enligt en extramätning från Konjunkturinstitutet (KI).

I april beräknas omsättningstappet för tillverkningsindustrin nu till 1 procent jämfört med ett normalläge. För hela näringslivet beräknas omsättningstappet till 8 procent.

I maj förra året beräknades omsättningstappet både för hela näringslivet och för tillverkningsindustrin specifikt till 20 procent.

Mindre än hälften, 40 procent, av företagen i KI:s undersökning uppger nu att de har lägre omsättning jämfört med ett normalläge. Den andelen har minskat med åtta procentenheter sedan förra undersökningen. Inom tillverkningsindustrin har 27 procent lägre omsättning än normalt och nästan lika stor andel har en högre omsättning än normalt.

Inom den i krisen hårt drabbade tjänstesektorn uppger också färre företag att de har lägre omsättning en under ett normalläge. Andelen är nu 42 procent jämfört med 52 procent i marsmätningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?