A-
A+

Kilde nära otäck krasch: "Nära döden-upplevelse"

Norges Aleksander Aamodt Kilde var bara centimeter från en rejäl krasch i fredagens världscuptävling i störtlopp i Kitzbühel.
Norges Aleksander Aamodt Kilde var bara centimeter från en rejäl krasch i fredagens världscuptävling i störtlopp i Kitzbühel.
AlpintTT

Alpinstjärnan Aleksander Aamodt Kilde var nära att krascha illa i Kitzbühels klassiska störtlopp på fredagen. Men med en skicklig balansakt räddade norrmannen upp situationen.

En nära döden-upplevelse, säger Kilde.

Värre gick det för landsmannen Henrik Røa som bröt benet efter ett fall precis vid målgång.

Annons

Annons

Røa, med startnummer 48, fick ett slag på vänsterskidan precis före mållinjen och föll hårt. Han låg länge i målområdet och fick vård, till synes för en skada på högerbenet. Efter drygt 15 minuters behandling hämtades han av ambulanshelikopter och fördes till sjukhus. Røas sambo meddelade senare för NTB att 27-åringen, som har en lång skadehistorik, brutit benet.

Aleksander Aamodt Kilde, som fram till fredagen vunnit fyra av sex av vinterns världscupstörtlopp, klarade sig däremot med en hårsmån från att krascha illa. Kilde inledde sitt åk ovanligt långsamt, men stod sedan för en strålande upphämtning.

"Centimeterna på min sida"

Norrmannen hade ledartiden i sikte när han i slutet av backen kom helt fel i ett hopp. Bara med minsta möjliga marginal, på endast en skida, lyckades han väja från att krascha in i skyddsnätet.

Det var en nära döden-upplevelse. En sekund tänkte jag att jag skulle flyga in i nätet, men jag hade centimeterna på min sida, så det var skönt, säger Aleksander Aamodt Kilde till NRK uppger NTB.

Missen gjorde att Kilde till slut var nästan en sekund bakom de bästa, på en preliminär 13:e-plats. Trots allt en stark insats med tanke på att 30-åringen körde med ett brutet långfinger, som han ådrog sig under torsdagens träning.

Annons

Annons

Italiensk jätteskräll

Österrikaren Vincent Kriechmayr gladde hemmafansen genom att ta hem segern och fick sällskap på pallen av tävlingens stora skräll, Florian Schieder. Italienaren hade aldrig varit bättre än 13:e i världscupen, men körde från startnummer 43 in på en sensationell andraplats, 23 hundradelar från segern.

Trea blev Niels Hintermann, Schweiz.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.