A-
A+

Kina med coronakaos – då straffas Tyskland

Tyskland vägrade möta det kinesiska landslaget efter coronasmitta. Arkivbild.
Tyskland vägrade möta det kinesiska landslaget efter coronasmitta. Arkivbild.
VolleybollTT

Tyska volleybollandslaget vägrade spela mot Kina i Nations League efter 21 positiva fall av corona i det kinesiska landslaget.

Nu straffas tyskarna av internationella volleybollförbundet FIVB.

Annons

Annons

Det tyska volleybollförbundet DVV är i bråk med FIVB. Nu straffas Tyskland och Kina har utdömts till vinnare av matchen med 3–0 i set.

Det kinesiska herrlandslaget drabbades av 21 positiva coronafall bara dagar innan matchen mot Tyskland skulle spelas. Bland annat fick Kina lämna walk over i matchen mot Frankrike då de inte kunde ställa upp med sex friska spelare.

Kina fick däremot grönt ljus av filippinska myndigheter samt FIVB att spela matchen, något som Tyskland vägrade utan ytterligare ett PCR-test.

"FIVB avvisade våra upprepade krav på ett omprov av vår planerade motståndare. De hänvisar ständigt till lokala isoleringsregler och säkerställer att dessa följs. Dessa minimibestämmelser är dock från vår synvinkel inte på något sätt tillräckliga för att garantera den nödvändiga säkerheten i detta fall", skriver tyska förbundet på sin hemsida.

Tysklands största orosmoment var i fall några av deras spelare skulle testas positivt så skulle de inte kunna resa till Japan för spel i Nations League som fortsätter den 5 juli.

Om det tyska förbundet kommer överklaga beslutet är ännu inte klart.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.