A-
A+

Kina skärper virusrestriktioner lokalt

'Pandemikontroll, 24 timmar gammalt negativt covidtest krävs', lyder en skylt i ett bostadsområde i Haizhu-distriktet i Guangzhou i Kina.
"Pandemikontroll, 24 timmar gammalt negativt covidtest krävs", lyder en skylt i ett bostadsområde i Haizhu-distriktet i Guangzhou i Kina.
KinaTT-AP

Annons

Annons

Dagen efter att kinesiska myndigheter lättat på vissa nationella virusrestriktioner skärps kontrollen återigen lokalt. I storstaden Guangzhou i syd har 1,8 miljoner människor i ett distrikt beordrats att stanna hemma under lördagen för att testa sig för covid-19.

Skolor och kollektivtrafik har stängts ner sedan antalet smittade ökat i staden. Också flyg från Guangzhou till Peking har ställts in. I förra veckan sattes ett område med världens största fabrik för Iphone-telefoner i karantän, vilket lett till frustration och att folk flytt området.

Även i industristaden Chongqing i sydväst har skolor stängts och bostadskvarter satts i karantän.

Det senaste dygnet har drygt 11 700 nya fall, de allra flesta symptomfria, upptäckts i landet. Kina vidhåller sin policy av nolltolerans mot viruset, trots klagomål från befolkningen och ekonomiskt avbräck.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.