A-
A+

Kina varnar H&M

Kina utfärdar nu en varning åt H&M samt andra västerländska bolag.
Kina utfärdar nu en varning åt H&M samt andra västerländska bolag.
EkonomiTT-Reuters

Annons

Annons

Blanda inte in politik i era företagsekonomiska beslut. Den varningen utfärdar man nu från kinesiskt håll mot H&M och andra västerländska bolag som uttalat sig kring situationen i Xinjiang-regionen. Varningen kommer från en talesperson före regionens ledning, Guixiang Xu.

Jag tycker inte att bolag ska politisera sina företagsekonomiska beslut. Kan H&M fortsätta att tjäna pengar på den kinesiska marknaden? Inte längre. Att rusa in i det här beslutet och och involveras i sanktioner är inte rimligt. Det är som att lyfta en sten och släppa den på sin egen fot, säger han.

Bakgrunden är H&M:s och andra bolags uttalanden om tvångsarbete i regionen och därför inte ville köpa bomull från området till sina produkter. Detta har därefter utlöst en bojkott bland kinesiska kunder. Uttalandena har plockats upp efter att EU slog till mot sanktioner mot en rad kinesiska tjänstemän.

Bojkotten mot H&M och andra bolag har bland annat fördömts från amerikanskt håll där man i fredags kallade det en statsledd kampanj.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!