Kinhult delad sexa i Scottish Open

Marcus Kinhult under slutrundan i Scottish Open.
Marcus Kinhult under slutrundan i Scottish Open.
GolfTT

Marcus Kinhult räckte inte hela vägen, men delade sjätteplatsen i Scottish Open.

Aaron Rai slog Tommy Fleetwood i ett helengelskt särspel om segern.

Annons

Annons

Kinhult låg delad tvåa inför slutrundan på The Renaissance Club i skotska North Berwick, men segerchanserna grumlades när svensken först treputtade på hål 12 och sedan gjorde en ny bogey på hål 13. Kinhult avslutade sedan starkt, med birdies på 14:e och 16:e, och gick ett under par för dagen. Det räckte till –8 totalt och en delad sjätteplats, tre slag bakom Rai och Fleetwood.

Framgången var välkommen för Marcus Kinhult, som tog sin första Europatourseger i British Masters i fjol då han senare också nådde en andraplats i Sydafrika. Nu kom sjätteplatsen – hans bästa placering i år – i en av tourens största tävlingar och 24-åringen belönades med cirka 1,8 miljoner kronor för sin insats på den skotska linksbanan.

Segerchecken på runt 10 miljoner kronor gick till Aaron Rai. Den 25-årige engelsmannen, som slutade tvåa förra veckan, nådde hela vägen efter att ha klättrat från tionde plats under en vass slutrunda på 64 slag.

I särspelet mötte han den betydligt mer namnkunnige Tommy Fleetwood, som på första hålet "avgjorde" segerfajten när han brände en kort parputt.

Alexander Björk, som låg tvåa efter första rundan, slutade på delad 19:e plats och var näst bäste svensk.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons