A-
A+

Klæbo ber förbundet dra tillbaka överklagan

Johannes Høsflot Klæbo överklagar inte diskningen. Arkivbild.
Johannes Høsflot Klæbo överklagar inte diskningen. Arkivbild.
SkidorTT-NTB

Norges skidförbund har på begäran av Johannes Høsflot Klæbo dragit tillbaka överklagan efter VM-dramat på femmilen i Oberstdorf.

Annons

Annons

"Jag ska ärligt erkänna att jag har haft några svåra dagar – och en känslomässig berg-och-dalbana. Ja, jag har varit långt nere – och det har varit mörkt. Det har tagit mycket energi och jag vill inte spendera mer tid och kraft på det här", skriver den norske skidkungen på Instagram.

Klæbo skriver att han fortfarande känner att han inte gjorde någonting fel, men vill inte att loppet ska avgöras på ett kontor. Han väljer att i stället gratulera lagkamraten Emil Iversen till guldet och ryssen Aleksandr Bolsjunov till silvret.

"Hur som helst hade det inte varit samma sak att få guldmedaljen åtskilliga dagar efter mitt bästa lopp i hela min karriär", skriver han.

Det norska skidförbundet har också uttalat sig:

"Vi har hela tiden varit medvetna om att det finns argument både för och emot att Norge borde överklaga diskningen av Johannes efter femmilen i VM. Därför stöttar vi Johannes och kontaktade omedelbart Fis då han berättade om sitt önskemål i dag", säger landslagschefen Espen Bjervig.

Herrarnas 50-kilometerslopp i söndags utgjorde en dramatisk avslutning på skid-VM. Ryssen Aleksandr Bolsjunov hade ledningen in på upploppet, när Klæbo försökte ta sig om i ett ytterspår. Det blev trångt och norrmannen råkade slå till Bolsjunovs stav, som gick av när ryssen satte den i marken.

Juryn ansåg att Bolsjunov som ledare hade rätten att välja spår, och att incidenten därför berodde på Klæbo.

På tisdagen lämnade norska skidförbundet in den överklagan som alltså drogs tillbaka dagen därpå.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!