A-
A+

Klarna tar in miljardbelopp

Klarna tar in miljardbelopp. Arkivbild.
Klarna tar in miljardbelopp. Arkivbild.
EkonomiTT

Pressade betaljätten Klarna tar in 800 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda. Tillskottet gör att bolagets värde uppgår till 6,7 miljarder dollar – motsvarande 71 miljarder kronor.

Annons

Annons

Värderingen kan låta hög men ska jämföras med 390 miljarder kronor som bolaget uppgavs vara värt förra året. Sedan dess har dock yttre omständigheter bidragit till ett rejält ras och Klarna skriver i ett pressmeddelande att tillskottet sker under "värsta möjliga omständigheter som drabbat aktiemarknaden sedan andra världskriget med hög inflation, stigande räntor och oro för en recession".

Klarna har precis som många andra tillväxtbolag pressats kraftigt den senaste tiden och tillskottet ska nu användas till fortsatt expansion i USA enligt bolaget.

"Det är ett styrkebesked för Klarna att under den största nedgången för den globala aktiemarknaden på 50 år så har investerare ändå sett vår starka position och fortsatta utveckling att revolutionera banksektorn", skriver vd:n Sebastian Siemiatkowski i pressmeddelandet.

Bland investerarna märks bland annat Kanadas största pensionsfond liksom Abu Dhabis investeringsfond Mubadala.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.