A-
A+

Klart: Audi samarbetar med Sauber

Sauber tävlar just nu som Alfa Romeo i formel 1.
Sauber tävlar just nu som Alfa Romeo i formel 1.
Formel 1TT

Efter mycket spekulationer är det nu bekräftat: Audi kommer att samarbeta med Sauber i formel 1 från och med 2026.

Annons

Annons

Den tyska biltillverkaren avslöjade tidigare i år att man ger sig in som motor- och drivlinetillverkare i samband med att F1 ska bli grönt om fyra års tid.

"Både formel 1 och Audi jagar tydliga hållbarhetsmål", sade Audis vd Markus Duesmann i augusti.

Nu står det klart att det blir i Sauber-bilarna som motorn kommer att sitta. Just nu tävlar Sauber som Alfa Romeo och har Ferrari-motorer, men det samarbetet avslutas efter 2023-års säsong

"Vi känner redan till Sauber Group med dess toppmoderna anläggning och erfarna team från tidigare samarbeten och är övertygade om att vi tillsammans kommer att bilda ett starkt team", säger Oliver Hoffmann, styrelseledamot i Audi AG med ansvar för F1-programmet enligt formula1.com.

"Audi är den bästa strategiska partnern för Sauberkoncernen. Det är tydligt att vi delar värderingar och en vision, och vi ser fram emot att nå våra gemensamma mål i ett starkt och framgångsrikt partnerskap.”, säger Saubers styrelseordförande Finn Rausing.

Även Porsche har öppnat för att kliva in i sporten, men sedan förhandlingarna med Red Bull strandat är det oklart när man kan kliva in och med vilken samarbetspartner.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.