A-
A+

Klart: Berghults titelfajt flyttas

Patricia Berghult. Arkivbild.
Patricia Berghult. Arkivbild.
BoxningTT

Väntan på en titelchans i WBC har varit lång.

Och för Patricia Berghult har den nu blivit något längre – matchen mot Marie-Ève Dicaire är flyttad till september.

Vi fick beskedet förra helgen, och det är klart att det var ett stort bakslag, säger tränaren Kamran Kabinejad till Nerikes Allehanda.

Annons

Annons

Annons

Annons

Drygt ett och ett halvt år efter att IBO-titeln i superweltervikt säkrades via segern mot brittiskan Hannah Rankin var det tänkt att Patricia Berghult skulle få boxas om den vakanta WBC-titeln.

Men fajten mot kanadensiskan Marie-Ève Dicaire i Montreal den 18 juni kommer inte att bli av som planerat, på grund av den rådande coronasituationen i Kanada.

De trodde att alla skulle hinna bli vaccinerade till juni. Men det har gått långsammare än de trodde och nu är Kanada inne på sin tredje våg. Så det går inte att ha galan i juni, säger tränaren Kamran Kabinejad.
Vi fick beskedet förra helgen, och det är klart att det var ett stort bakslag. Vi var i stort sett klara med träningen inför matchen. Vi har gått 150 ronder sparring och lagt ned all vår tid och energi – och en hel del pengar – och nu får vi börja om igen.

Titelfajten ser nu ut att avgöras i september.

Jag har sett att det står den 10 september på nätet, men jag tror mest på den 17 september. WBC måste godkänna datumet innan det blir officiellt, säger Kabinejad.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss