A-
A+

Klart: Levi lämnar IFK Norrköping

Jonathan Levi (till höger) lämnar IFK Norrköping. Arkivbild.
Jonathan Levi (till höger) lämnar IFK Norrköping. Arkivbild.
FotbollTT

Allsvenskan blir en profil fattigare.

Jonathan Levi lämnar IFK Norrköping med ett år kvar på kontraktet. Puskás Akadémia i ungerska ligan blir nästa klubbadress.

Annons

Annons

Affären har varit på gång ett tag, men nu är det klart: Norrköping säljer Levi, 26, för sex miljoner kronor och kan få ytterligare två om de bonusar som finns i avtalet uppfylls.

"Det är väldigt känslosamt att lämna, jag har verkligen känt mig hemma i Norrköping. Jag vill säga stort tack till alla som funnits med under de här åren – lagkamrater, ledare, personal och framför allt supportrarna" säger Levi till IFK Norköpings webbplats.

Levi värvades för tre år sedan från Rosenborg och stod för 17 mål och 18 målgivande passningar på 81 allsvenska matcher för IFK Norrköping. Den offensive mittfältaren har tidigare spelat för bland andra Landskrona, Öster och Elfsborg.

Mer allsvenskt:

+ AIK lånar ut kantspelaren Erik Ring till Helsingborg i superettan. Avtalet sträcker sig över säsongen och i överenskommelsen finns en köpoption.

"Erik är ung spelare som vi tror kommer passa bra in i både gruppen och sättet vi vill spela på. Vi är väldigt glada att ha honom hos oss" säger Helsingborgs sportchef Andreas Granqvist i ett pressmeddelande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.