Klart: NBA-slutspelet återupptas

Tomt på basketplanen. Men enligt uppgifter i amerikansk media så är spelarna beredda att snart återvända för att spela färdigt slutspelet.
Tomt på basketplanen. Men enligt uppgifter i amerikansk media så är spelarna beredda att snart återvända för att spela färdigt slutspelet.
BasketTT-Reuters

Torsdagens matcher i NBA-slutspelet ställs in – däremot kommer resten av slutspelet att spelas färdigt.

Det bekräftar NBA i ett pressmeddelade.

Samtidigt får ligan kritik från president Donald Trump.

Annons

Annons

Beskedet kom efter ett långt möte mellan NBA-spelarna på torsdagsmorgonen, amerikansk tid.

Flera amerikanska medier skrev att spelarna var överens och till slut kom bekräftelsen från ligan.

Enligt ett uttalande från NBA:s vice vd Mike Bass kommer torsdagens matcher att ställas in, men slutspelet kommer att återupptas och förhoppningen är att det sker antingen på fredagen eller på lördag.

Tre matcher ställdes in i onsdags sedan Milwaukee Bucks vägrat spela som en protest mot polisskjutningen i Kenosha, Wisconsin, där en mörkhyad man blev skjuten i ryggen.

Krav på ett stopp mot rasdiskriminering har varit en stor del av NBA:s återstart på Disneyworld i Florida med texten "Black Lives Matter" målat över arenagolven.

Både spelarna och ligan höll separata möten och senare under torsdagen ska de tillsammans diskutera dels om hur man ska gå vidare för att uppmärksamma frågorna kring rasdiskriminering, dels detaljerna för att börja spela matcher igen.

Att ligan och spelarna intagit en så aktiv roll i protesterna faller dock inte alla i smaken. USA:s president Donald Trump kritiserade ligan för att ha blivit "en politisk organisation".

De har blivit som en politisk organisation och det är inte bra. Jag tror inte det är bra för sporten eller för landet, sade han till reportrar i Washington.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons