A-
A+

Klart: Ruud klar för Björn Borgs stjärnlag

Casper Ruud spelar för Lag Europa i Laver Cup i september. Arkivbild.
Casper Ruud spelar för Lag Europa i Laver Cup i september. Arkivbild.
TennisTT-NTB

Laver Cup är tennisens motsvarighet till golfens Ryder Cup och i år spelas matchen 23–25 september i London. Lag Europa leds av legendaren Björn Borg som nu har tagit ut hela sitt lag.

Det kommer att bli en helt otrolig turnering, säger Casper Ruud som fått en av platserna.

Annons

Annons

I höst spelas den femte upplagan av Laver Cup. I turneringen gör ett europeiskt lag upp mot ett lag från övriga världen.

Den svenske tennislegendaren Björn Borg har lett Lag Europa ända sedan starten. I år har han plockat ihop ett stjärnspäckat lag.

Den grekiska världssjuan Stefanos Tsitsipas och supertalangen Casper Ruud, från Norge, tar de sista två platserna i Lag Europa.

Det kommer att bli en helt otrolig turnering, säger Ruud och fortsätter:
Vi har ett fullt lag med de fyra bästa spelarna de senaste 20 åren och tre av de största legenderna i tennisens historia.

Superstjärnor redan klara

Sedan tidigare stod det klart att superstjärnorna Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer och Andy Murray representerar Europa.

Norrmannen har spelat mot alla sina lagkamrater.

Det ska bli helt fantastiskt för mig att få möjligheten att få spela i lag med dem och lära mig så mycket som möjligt, säger norrmannen som klättrat till nummer fem på världsrankingen.

Annons

Annons

"Ser verkligen fram emot det"

Ruud spelade även i det europeiska laget i fjolårets upplaga av turneringen.

Jag ska göra mitt bästa och jag ser verkligen fram emot det. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse.

Lag Europa har vunnit alla de fyra tidigare upplagorna av Laver Cup. Tävling spelas för att hedra australiske tennislegendaren Rod Laver.

Övriga världen, som leds av legendaren John McEnroe har hittills gjort klart med fyra av sex spelare: Jack Sock, USA, Felix Auger-Aliassime, Kanada, Taylor Fritz, USA, och Diego Schwartzman, Argentina.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.