Klart: Så avgörs innebandyns VM-turneringar

Sveriges lagkapten Johan Samuelsson med silverbucklan efter förra VM-finalen.
Sveriges lagkapten Johan Samuelsson med silverbucklan efter förra VM-finalen.
InnebandyTT

Herrarnas innebandy-VM, som har flyttats fram ett år, har fått nya datum och kommer att avgöras 3–11 december 2021.

Beslutet påverkar damernas VM som avgörs i Uppsala nästa år och nu kommer att inledas en vecka tidigare än planerat, den 27 november.

Annons

Annons

För drygt två veckor sedan kom beskedet att innebandy-VM för herrar skjuts upp på grund av coronapandemin. Mästerskapet, som skulle ha arrangerats i Helsingfors 4–12 december i år, har nu fått nya datum och kommer att avgöras 3–11 december 2021, meddelar det internationella innebandyförbundet (IFF).

Beslutet gör att även damernas VM i Uppsala nästa år påverkas. Herrarnas nya datum krockar nämligen med de ursprungliga datumen för damernas mästerskap som var planerat till 4–12 december 2021. Därmed väljer IFF tillsammans med Svenska innebandyförbundet och Uppsala att tidigarelägga VM till 27 november–5 december.

På herrsidan är Finland regerande mästare efter att man besegrade Sverige med 6–3 i finalen 2018. På damsidan tog Sverige det senaste guldet när man vann över Schweiz i finalen i fjol.

Vi får bygga upp revanschlustan ytterligare ett år, sade den svenska lagkaptenen Johan Samuelsson när beskedet att VM skjuts upp kom.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons