-
+

Klart: Stjärnorna har tagit över Wrexham

Skådespelaren Ryan Reynolds, ny klubbägare i Wales. Arkivbild.
Skådespelaren Ryan Reynolds, ny klubbägare i Wales. Arkivbild.
FotbollTT

Nu är kontrakten påskrivna och affären klar: Hollywoodstjärnorna Ryan Reynolds och Rob McElhenney har tagit över fotbollsklubben Wrexham AFC.

Annons

Annons

Stjärnornas överraskande intresse för division 5-klubben i Wales blev känt i höstas. Efter de första uppgifterna om att Hollywoods strålkastare riktats mot den lilla staden i nordöstra Wales gick det fort.

Klubben var genom supporterföreningen WST fram till nu helt medlemsägd och i november röstade medlemmarna med en överväldigande majoritet ja till duons förslag.

Scouta spelare

"Vi uppmanar alla supportrar att enas bakom våra nya ägare, klubben och laget när de blickar fram mot att åter föra Wrexham mot de höjder vi alla har drömt om", skriver WST i ett uttalande på tisdagskvällen.

I övertagandet ingår en första investering på drygt 23 miljoner kronor, pengar klubben redan ska ha fått till sitt förfogande. I ett pressmeddelande skriver klubben att första prioritet blir att scouta spelare som kan köpas in i sommar.

De ska även använda en liten del av pengarna, drygt 600 000 kronor, till att utöka sitt engagemang för damfotboll.

Annons

Annons

Netflixserie?

"Det är en speciell dag för oss två att bli de senaste förvaltarna i Wrexham AFC:s långa och minnesrika historia", skriver Reynolds och McElhenney i ett uttalande.

De två planerar enligt The Guardian även en Netflix-serie om klubben.

Amerikanen Rob McElhenney är mest känd från tv-serien "It's always sunny in Philadelphia", medan kanadensaren Reynolds bland annat har spelat huvudrollen i superhjältefilmen "Deadpool".

Wrexham har som bäst spelat i dåvarande division 2, motsvarande dagens Championship, men det var för 40 år sedan. Laget ligger nu i National League, den femte divisionen i det engelska fotbollssystemet – den lägsta divisionen som inte är regionalt indelad.

Klubben ligger för närvarande sjua i serien där de bland annat möter gamla stryktipsbekantingar som Yeovil och Notts County – den senare klubben är nästa motståndare, på söndag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss