Klassisk Chicago-arena blir k-märkt

Wrigley Field i Chicago har k-märkts. Arkivbild.
Wrigley Field i Chicago har k-märkts. Arkivbild.
BasebollTT

Basebollarenan Wrigley Field i Chicago har sett många stora matcher utspelas på dess gräs och över årtiondena blivit en amerikansk klassiker – så klassisk att den nu blivit k-märkt.

Annons

Annons

Det amerikanska inrikesdepartementet satte på torsdagen upp Wrigley Field på lista n över historiska landmärken, och listan över historiskt värdefulla platser. K-märkningarna är tänkt att belysa "den viktiga roll arenan har spelat i såväl staden Chicagos som (den amerikanska) proffsidrottens historia".

Wrigley Field i norra delarna av staden öppnade sina portar 1914 och har sedan 1916 varit hemmaplan för Chicago Cubs. Sitt nuvarande namn fick den 1927. Den blir nu den andra basebollarenan i USA som k-märks, efter Fenway Park i Boston, och den 89:e platsen som får stämpeln i delstaten Illinois.

Den som inte intresserar sig för baseboll kan ha sett arenan dyka upp i flera filmer och tv-serier, bland annat har Wrigley Field framträdande platser i filmerna "Blues Brothers" och "Fira med Ferris".

K-märkningen innebär inte att arenan inte får byggas om, vilket sker just nu, och är inte ens ett skydd mot en rivning, så länge en rivning bekostas med privata medel. Men märkningen är heller inte bara en ära, den innebär också att ägarna, miljardärfamiljen Ricketts, nu kan få göra federala skatteavdrag på över 100 miljoner dollar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons