Klingberg om finalplatsen: "Inte klara ännu"

Dallas vann i match fem över Vegas och är klart för Stanley Cup-final.
Dallas vann i match fem över Vegas och är klart för Stanley Cup-final.
IshockeyTT

Dallas hämtade upp ett 0–2-underläge i den femte semifinalen mot Vegas och vann i förlängning.

Därmed är Dallas klart för sin första Stanley Cup-final på 20 år.

Det är en overklig känsla, säger John Klingberg.

Annons

Annons

Vegas såg till en början ut att kunna rädda sig kvar i semifinalserien i Stanley Cup, som Dallas ledde med 3–1 före nedsläpp i NHL-bubblan i kanadensiska Edmonton.

En 1–0-ledning till Vegas i första perioden blev till 2–0 i början av tredje. Men då hände något med Dallas, som lade i en ny växel.

Vi kom i gång lite redan i andra då vi fick i gång försvaret bättre, säger Dallastränaren Rick Bowness efter matchen.

"Tåligt gäng"

Halvvägs genom slutperioden fick lagkapten Jamie Benn in ett reduceringsmål och mot slutet av perioden lyckades Joel Kiviranta, assisterad av John Klingberg, kvittera och tog det hela till förlängning.

Vi kände aldrig någon panik på bänken. Vi har varit i den här situationen förut och vårt spel kändes bra även om vi låg under med två mål. Det här är ett tåligt gäng, säger Bowness.

I förlängningsminut fyra fick ryssen Denis Gurianov, återigen efter en passning från Klingberg, till ett målgivande slagskott från ena tekningscirkeln och Dallas finalplats var säkrad. Slutresultatet skrivs 3–2.

Ännu en gång hittar vi ett sätt att vinna. Vi har varit på hälarna i de tre senaste matcherna men ändå krigat oss till segrar och gör det även ikväll, säger John Klingberg till Aftonbladet.
Det finns väldigt mycket hjärta i det här laget. Men vi har också gått igenom så mycket den här säsongen. Vi fick en tuff start, bytte tränare mitt under säsongen och hade sex raka förluster innan uppehållet i mars, och allt det har bara stärkt oss.

Annons

Annons

Vinst 1999

Senast Dallas spelade final i Stanley Cup var år 2000, då förlorade laget mot New Jersey med 2–4 i matcher.

Det ska bli så jäkla kul. Det är det största jag varit med om som hockeyspelare. SM och VM är också stort, absolut, men Stanley Cup-final är det man drömt om hela karriären, säger Klingberg till Aftonbladet.
Samtidigt… vi är inte klara ännu. Det är roligt att vara bäst i väst och det är roligt att få spela final, men ända sedan vi kom har målet varit att vinna alltihop. Fyra segrar till. Det är vad som gäller nu.

Totalt har klubben spelat final fyra gånger – 1981 och 1991 som Minnesota North Stars samt 1999 och 2000 under namnet Dallas Stars efter flytten till Texas. En Stanley Cup-buckla finns bland meriterna efter vinst över Buffalo i finalserien 1999.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons